x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pentru a salva Terra, baseball-ul japonez trebuie să devină vegetarian

Pentru a salva Terra, baseball-ul japonez trebuie să devină vegetarian

de Jurnalul National    |    25 Mar 2008   •   00:00

O organizaţie pentru apărarea drepturilor animalelor le-a sfătuit pe autorităţile baseball-ului japonez să nu mai servească hot-dogi pe stadioane, subliniind efectul nefast al crescătoriilor de animale pentru încălzirea climatică

O organizaţie pentru apărarea drepturilor animalelor le-a sfătuit pe autorităţile baseball-ului japonez să nu mai servească hot-dogi pe stadioane, subliniind efectul nefast al crescătoriilor de animale pentru încălzirea climatică, relatează AFP. Liga profesionistă de baseball din Japonia (PBJ), cel mai popular sport din arhipelag, a anunţat deja săptămâna trecută că va scurta meciurile pentru a limita cheltuielile în materie de energie pentru a lupta împotriva încălzirii climatice. Însă potrivit organizaţiei PETA, cu sediul în SUA, PBJ va deveni 'un exemplu în lupta împotriva încălzirii climatice numai servind hrană vegetariană' pe stadioane.

Creşterea animalelor contribuie mai mult la încălzirea climatică decât toate transporturile utilizate pe Terra, a arătat un studiu mondial al Organizaţiei ONU pentru alimentaţie şi agricultură în 2006. 'Deoarece vegetarienii sunt mai puţin înclinaţi către boli grave precum problemele cardiace, diabetul şi obezitatea decât carnivorii, suporterii vor fi într-o formă mai bună pentru a-şi încuraja echipa', a adăugat PETA. Asociaţia a subliniat că numeroase stadioane de baseball din SUA servesc mâncăruri vegetariene publicului, printre care burgeri cu soia.

×
Subiecte în articol: magazin