x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Peripeţiile unui şoricel

Peripeţiile unui şoricel

de Sebastian S. Eduard    |    30 Ian 2009   •   00:00

Şi copiii pot merge în cinematografe la acest sfârşit de săptămână. Nu de alta, dar intră "Povestea lui Despeareaux"...



ORIGINALUL. La fiecare generaţie apare câte o carte pe care milioane de copii o îndrăgesc şi cresc apoi cu ea în inimă. În 2003, Kate DiCamillo a scris "Povestea lui Despereaux", o fabulă despre un şoricel micuţ şi curajos cu urechi prea mari pentru trupuşorul lui, urechi care îl poartă prin teritorii neexplorate de cei din neamul lui şoricăresc. Înzestrat din naştere cu un entuziasm prea mare pentru lumea lui, Despereaux Tilling se împrieteneşte cu un şobolan proscris, se îndrăgosteşte de o prinţesă singuratică şi salvează Regatul lui Dor de întuneric şi amărăciune.

SUCCES. După publicare, povestea scriitoarei DiCamillo a devenit un succes instantaneu; a sărit în topul listei de bestseller-uri al ziarului The New York Times şi a rămas acolo 96 de săptămâni, timp în care s-au vândut 2 milioane de exemplare. Printre numeroasele premii pe care le-a primit cartea este şi "Best Book of the Year". La scurtă vreme după apariţie, cartea a atras atenţia cineastului Garu Ross, de patru ori nominalizat la premiul Oscar. Aşa s-a născut filmul...


Zellweger şi viaţa la ţară

Seria "Bridget Jones" şi "Jos cu dragostea" o recomandă pe Renee Zellweger ca pe o excelentă – printre altele – actriţă de comedie. Acum ea este din nou prezentă în cinematografe cu "Nou-venita în oraş". Evident, tot o comedie. Rolul: o tânără consultantă în afaceri care se vede nevoită să-şi părăsească biroul luxos din Miami pentru a supraveghea restructurarea unei fabrici din Minnesota... Ooops!


DVDhome

DR. T ŞI FEMEILE. Dr. Sullivan Travis este bogatul ginecolog al celor mai înstărite femei din Texas. Viaţa lui începe totuşi să decadă după ce soţia lui suferă o cădere nervoasă şi este internată în spital. În jurul lui, toate femeile au probleme în care, vrea sau nu, e implicat. Fiica lui cea mare continuă pregătirile de nuntă, chiar dacă este lesbiană şi are o relaţie cu Marilyn, domnişoara de onoare. Fiica cea mica, Connie, este obsedată de teoria conspiraţiilor care are programul ei pentru tot, secretara lui, Carolyn, este îndrăgostită de el, chiar dacă el nu îi împărtăşeşte sentimentele. Doar Bree, instructoarea lui de golf, este singura care îi oferă linişte şi confort.
 
CE-ŞI DORESC FEMEILE. Nick Marshall, Bărbat cu B majuscul, este un burlac irezistibil, care îşi închipuie că învârte lumea pe deget. De altfel, s-a autoproclamat "darul făcut de Dumnezeu femeilor". Dar într-o noapte, în locuinţa sa amenajată "ŕ la Sinatra", cineva îi dă un brânci, iar şocul îi deschide urechile mai mult decât ar fi visat el vreodată. Nick descoperă că a căpătat el însuşi un dar: poate auzi cele mai ascunse gânduri ale femeilor.

×
Subiecte în articol: film