x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Petrolul se ieftineşte înainte de reunirea OPEC

Petrolul se ieftineşte înainte de reunirea OPEC

de Corina Andriuta    |    01 Feb 2008   •   00:00
Petrolul se ieftineşte înainte de reunirea OPEC

09:09 • După o perioadă în care preţul barilului a cunoscut cote incredibile, petrolul s-a ieftinit vineri la bursele asiatice, la 91,11 dolari barilul, piaţa aşteptând reuniunea miniştrilor statelor membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), care, conform aşteptărilor, vor menţine cota actuală de producţie, arată rian.ru.

După o perioadă în care preţul barilului a cunoscut cote incredibile, petrolul s-a ieftinit vineri la bursele asiatice, la 91,11 dolari barilul, piaţa aşteptând reuniunea miniştrilor statelor membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), care, conform aşteptărilor, vor menţine cota actuală de producţie, arată rian.ru.

PREŢURILE LA BĂTAIE. La schimburile matinale, barilul de petrol "light sweet crude", cu livrare în februarie, scădea cu 64 cenţi, la 91,11 dolari pe baril, faţă de nivelul de 91,75 dolari atins joi seară la New York. Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare în martie, s-a ieftinit cu 61 cenţi, la 91,60 dolari barilul. Pentru un analist al Macquarie Securities din Hong Kong, David Johnson, "persistenţa temerilor legate de recesiunea economiei Statelor Unite ale Americii" precum şi a Europei continuă să afecteze preţul petrolului. Miniştrii statelor membre ale OPEC se reunesc vineri la Viena pentru a discuta despre evoluţia preţurilor şi, conform aşteptărilor pieţei, nu vor modifica nivelul producţiei. OPEC "nu este nevoită să modifice plafonul producţiei", a estimat joi ministrul petrolului din Qatars, Abdallah al-Attiyah, la sosirea în capitala Austriei.

 

×
Subiecte în articol: magazin