x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Philip Morris va plăti 8 milioane de dolari văduvei unui fumător

Philip Morris va plăti 8 milioane de dolari văduvei unui fumător

19 Feb 2009   •   00:00
Philip Morris va plăti 8 milioane de dolari văduvei unui fumător

Un tribunal din Florida a acordat, ieri, despăgubiri în valoare de 8 milioane de dolari văduvei unui fumător a cărui moarte a fost provocată de dependenţa acestuia de ţigări. Cazul poate dovedi un precedent legal în defavoarea companiei Philip Morris, scrie The Telegraph.



Juriul din Fort Lauderdale, Florida a decis în favoarea lui Elaine Hess, văduva fumătorului Stuart Hess, care a decedat de cancer pulmonar în 1997, la vârsta de 55 de ani. Stuart Hess a fumat timp de 40 de ani. Philip Morris USA, parte a Altria Group Inc, a anunţat că va face recurs la decizia tribunalului, încercând să oprească instituirea unui precedent legal, care ar putea fi urmat de mii de cazuri asemănătoare în Florida.
Alex Alvarez, avocatul lui Elaine Hess, a spus că el şi ceilalţi avocaţi care au lucrat la elaborarea cazului se simt răzbunaţi, după ce au câştigat 5 milioane de dolari drept pagube punitive pentru clientul lor şi 3 milioane de dolari - pagube compensatorii. "Elaine este o învăţătoare obişnuită care început o luptă aproape imosibilă cu Philip Morris, una dintre cele mai puternice companii din lume, şi a câştigat", a spus Alvarez. "Am deschis drumul viitorilor reclamanţi. Suntem foarte fericiţi că am reuşit acest lucru", a adăugat el. Avocatul se referă la cele aproape 8.000 de cazuri care au fost înaintate în Florida, în urma deciziei Curţii Supreme a statului, din 2006, au acordat despăgubiri în valoare de 145 de milioane de dolari într-un proces iniţiat la începutul anilor '90 de medicul pediatru Howard Engle în favoarea câtorva mii de fumători bolnavi. În cadrul deciziei din 2006, Curtea Supremă a descoperit că marile companii care comercializează tutun erau conştiente de vânzarea produselor periculoase şi că nu au făcut publice riscurile la care se expun fumătorii. Acest precedent a ajutat mii de fumători, care au dat în judecată marile companii din industria tutunului, în ultimii ani, deoarece nu au fost nevoiţi să demonstreze acest lucru încă o dată.

×
Subiecte în articol: lumea