x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Politicianul romăn: "Oficial ne merge bine!"

Politicianul romăn: "Oficial ne merge bine!"

de Cristi Severin    |    04 Ian 2008   •   00:00
Politicianul romăn: "Oficial ne merge bine!"

Prospeţimea declaraţiilor de avere oficializate pe diferite site-uri de către politicienii romăni ne indeamnă, la ceas de bilanţ, să privim cu optimism spre trecut, consemnănd recenzia efectuată asupra propriilor buzunare, dar şi spre viitor. Al lor desigur...
• www.jurnalul.ro stă la dispoziţia cititorilor săi pentru actualizarea, reactualizarea sau pur şi simplu declararea in premiera absoluta a averii proprii şi personale. Şi noi suntem ai noştri!

Prospeţimea declaraţiilor de avere oficializate pe diferite site-uri de către politicienii romăni ne indeamnă, la ceas de bilanţ, să privim cu optimism spre trecut, consemnănd recenzia efectuată asupra propriilor buzunare, dar şi spre viitor. Al lor desigur...

Teodor Meleşcanu, pensionar - "Rolex", IMS, "Mont Blanc", ARO 10.

Din declaraţia de avere a Ministrului Apărării, postată pe site-ul Senatului, putem evidenţia drept achiziţia anului transferul unui "Rolex", in valoare de 8000 de euro, inregimentat alături de alte mărci celebre - "Omega", "Mont Blanc", sau "Vacheron et Constantin" - in colecţia menită a orăndui, pe măna stăngă, programul ministerial al pensionarului Ministerului Afacerilor Externe, contribuabil in ultimul an fiscal la veniturile domnului Teodor Meleşcanu cu o pensie de 25.200 lei..

In calitatea de profesor universitar Teodor Meleşcanu a căştigat in ultimul an fiscal, 12.125 de lei de la Universitatea Bucureşti, şi 750 de lei, de la Universitatea Dimitrie Cantemir.

La capitolul conturi bancare, Ministrul Apărării a declarat că deţine un fond de investiţii, deschis in anul 2006 la Banc Post, in valoare de 12.098 RON, şi un cont curent, la Unicredit Ţiriac Bucureşti, deschis din 2003, in valoare de 17.930 RON.

Improspătarea parcului auto are un ritm ingrijorator, in garajul domnului Meleşcanu, bară la bară, stau trei autoturisme: un IMS achiziţionat in anul 1965, un ARO-10, din 1998 şi un Audi, din 2006, o alta "bară" avănd şanse să apară in peisaj doar prin 2014, daca nu... prin 2039.

La capitolul case, Teodor Meleşcanu are trecută in declaraţia de avere o garsonieră, in Bucureşti, primită moştenire in anul 2003 şi o casă de vacanţă, cumpărată in acelaşi an, in satul Izvoranu din judeţul Ilfov.

Radu Berceanu - Uneori un apartament in Bucureşti, altfel o casă de vacanţă in Ghermăneşti.

Pentru unii s-ar numi şansă, pentru senatorul PDL e sigur AVI SRL. Producător de caiace, canoe, bărci cu motor sau cu vele, AVI SRL, pune, uneori, la dispoziţia lui Radu Berceanu, conform declaraţiei de avere din 21.12.2007, un apartament, situat in Bucureşti, şi o casă de vacanţă in Ghermăneşti, precum şi unele dintre ambarcaţiunile produse, aflate in probe pe lacul Snagov. "Generozitatea" este motivată de faptul că un pachet de 80% din acţiunile societăţii, cu o valoare de piaţă de 425.000 de euro, se află in proprietatea familiei Berceanu.

Spirit inovator societatea respectivă a realizat un autoturism cu carosierie din materiale compozite, şi lucrează de asemenea la construirea unor avioane uşoare din acelaşi material. Intrarea in probe a prototipurilor menţionate va coincide, probabil, cu utilizarea lor de către domul Berceanu, tot in regim temporar desigur.

Deşi s-au străduit, Ministerul Transporturilor şi Senatul, in competiţie cu AVI SRL, n-au trecut decăt cu puţin de jumatatea aportului adus de societate la veniturile domnului Berceanu, 58.700 RON, faţă de 96.000 RON.

Spaţiul afacerilor imobiliare e efervescent. Un teren este văndut, un altul acontat. In noiembrie 2006, Berceanu a văndut un teren, primind 800.000 de euro, doar o rată a acestei operaţiuni, in declaraţia de avere fiind menţionat şi faptul că 400.000 de euro au părăsit conturile bancare drept avans pentru cumpărarea unui alt teren de la Ion Ţugui.

2007 a reprezentat anul despărţirii de Volvo, XC 90, cel fără de unghi mort, in valoare de 42 de mii de euro, anul plasamentelor financiare, in imprumuturi către societăţi sau persoane fizice, 125.000 de euro pentru societatea Vaber Invest Group şi 200.000 de euro pentru Serea Pompiliu.

Şi fiindcă veni vorba de conturi bancare, democrat-liberalul are la Reiffeisen Bucureşti 878.700 euro şi 16.500 RON, iar in banca BBVA din Spania deţine 2.400 de euro.

Gabriel Oprea - PSD-istul la nevoie se cunoaşte!

Gabriel Oprea, preşedintele PSD Ilfov, a completat, in declaraţia de avere, la secţiunea "Plasamente, investiţii directe şi imprumuturi acordate" faptul că i-a acordat un imprumut in nume personal lui "Rus Ioan", in valoare de 100.000 de euro.
Deputatul a confirmat faptul că persoana căreia i-a acordat imprumutul este una şi aceeaşi cu vicepreşedintele PSD Ioan Rus.
Totodată, in declaraţia de avere a lui Gabriel Oprea se menţionează şi că in anul 2007 deputatul PSD a instrăinat, prin vănzare, două terenuri şi construcţii nefinalizate in Voluntari - Pipera contra sumei de 2.500.000 de euro,.banii obţinuţi achitatănd credite bancare şi contribuind la cumpărarea unui autoturism.


Boureanu - multe terenuri in 2007

Deputatul PDL Cristian Boureanu a cumpărat, potrivit declaraţiei de avere, pe parcursul anului 2007, 15 terenuri intravilane, situate in Sectorul 1 şi Sectorul 3 din Bucureşti, şi două terenuri extravilane, situate in judeţul Ilfov, in localităţile Grădiştea şi Cernica.
In declaraţia de avere depusă la Camera Deputaţilor, se arată că titularii celor 17 terenuri achiziţionate in anul 2007 sunt Cristian Boureanu, cu o cotă parte de 50%, şi Sorin Boureanu, cu o cotă parte de 50%.
Deputatul Cristian Boureanu a instrăinat, in anul 2007, trei terenuri, pe unul obţinănd 1.956.325 euro, pe al doilea 1.724.835 Euro, iar pe celălalt 120.376 euro.


Emil Boc - Cu Peugeot-ul Solenza călcănd

Potrivit unei completări la declaraţia de avere postată pe site-ul Primăriei Cluj in ultimul trimestru al anului trecut, Boc şi-a văndut autoturismul, Dacia Solenza, an de fabricaţie 2004, unei persoane fizice, cu suma de 4.500 de euro. In schimb, el şi-a achiziţionat un Peugeot, an de fabricaţie 2007, valoarea declarată fiind de 8.452 de euro. Autoturismul Peugeot a fost achiziţionat in leasing, care expiră in 2010.
Liderul PD nu şi-a actualizat incă declaraţia de avere la inceputul anului 2008.

www.jurnalul.ro stă la dispoziţia cititorilor săi pentru actualizarea, reactualizarea sau pur şi simplu declararea in premiera absoluta a averii proprii şi personale. Şi noi suntem ai noştri!

×
Subiecte în articol: magazin anul bucuresti avere declaraţia