x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Prietenie extremă între un bărbat şi un urs polar. Vezi fotografii incredibile!

Prietenie extremă între un bărbat şi un urs polar. Vezi fotografii incredibile!

30 Iun 2011   •   08:52
Prietenie extremă între un bărbat şi un urs polar. Vezi fotografii incredibile!

Mark Abbot Dumas este singurul om din lume care poate sa atinga un urs polar, iar fotografiile de mai sus demonstreaza ca prietenia dintre un astfel de animal si o fiinta umana poate sa fie atat de apropiata incat animalul sa te apuce de gat fara a te omori.

Pe langa asta, curajosul dresor poate fi vazut inotand alaturi de buna sa prietena, ursul polar femela Agee, in varsta de 16 ani, care are manifestari foarte tandre, luandu-l cu labele de dupa gat. Si cand obosesc, amandoi se intind pe iarba, iar Agee, care cantareste nu mai putin de 360 de kilograme doarme linistit pe corpul unuia dintre cei doi oameni pe care ii accepta in apropierea sa. 'Daca ar incerca oricine altcineva sa faca aceste lucruri, ar sfarsi pe post de cina pentru Agee. Singuri oameni din lume pe care ii accepta suntem eu si sotia mea', a povestit Dumas, citat de Daily Mail. 'Am lucrat cu ursi timp de mai bine de 40 de ani, asa ca pot citi limbajul corpului lui Agee si stiu cum sa fiiu in siguranta in preajma sa, deoarece Agee are reguli sii lucram intotdeauna in limitele acestora', a mai adaugat dresorul in varsta de 60 de ani.

Mark si sotia sa, Dwen, au adoptat-o pe Agee pe cand avea doar opt saptamani, crescand-o in casa si hranind-o din mana. Ei au reusit sa o dreseze incat acum sa raspunda si la o serie de comenzi, precum sa se rostogoleasca, sa aduca obiecte inapoi si sa stea in doua labe, dar totul doar in schimbul recompenselor ei preferate: friptura, biscuiti, somon si ciocolata. (foto: dailymail.co.uk)

×
Subiecte în articol: prietenie urs polar dresaj