x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Primul razboi

Primul razboi

27 Ian 2006   •   00:00
Primul razboi
CARTE
O istorie ilustrata a primei conflagratii mondiale

28 iunie 1914: arhiducele Franz-Ferdinand si sotia sa Sofia sunt asasinati la Sarajevo. Nimeni nu stie inca, dar gloantele trase de pistolul lui Gavrilo Princip impotriva mostenitorului tronului austro-Ungariei vor schimba soarta lumii. Conflictul, declansat de atentatul de la Sarajevo, va fi un eveniment istoric fara precedent prin cuprinderea geografica (aproximativ 20 de tari implicate), prin efortul militar (70 de milioane de soldati mobilizati), prin amploarea sacrificiului (9 milioane de soldati si un milion de civili morti).

EVENIMENTE. Intrate in constiinta mai multor ge-neratii drept Marele Razboi, evenimentele militare si politice derulate intre anii 1914 si 1918 sunt prezentate cititorilor intr-o maniera extrem de penetranta - prin intermediul imaginilor. Sunt infatisate cronologic, cu ajutorul fotogafiilor, al hartiilor, graficelor si tabelelor cele mai importante actiuni militare si demersuri politice ale beligerantilor din ambele tabere aflate in conflict. Demarand cu premisele marii conflagratii din al doilea deceniu al secolului trecut, volumul se incheie cu Pacea din 1918, cea care avea sa deschida drumul catre al doilea razboi mondial.

Editata de Rao, lucrarea "Istoria ilustrata a Primului Razboi mondial" este un volum de aproape 200 de pagini care contine peste 400 de imagini fotografice, 40 de harti, grafice si tabele cronologice. Mai mult de 70 de fise de lectura sunt dedicate armelor bataliilor si protagonistilor conflictului. MARELE RAZBOI va fi un eveniment nerezolvat in esenta, care, din cauza numeroaselor contradictii lasate mostenire Europei, va determina izbucnirea unui al doilea, si mai groaznic, conflict de proportii mondiale

SEMNALE EDITORIALE

Cartea miturilor si legendelor erotice

Editura Paralela 45. Colectia Biblioteca erotica se imbogateste cu un volum semnat Shahrukh Husain. Dezvaluind un patrimoniu bogat din diverse colturi de pe tot globul, autorul a alcatuit o antologie incantatoare si incitanta. Gratie unei prelucrari subtile, aceste povestiri erotice capata o expresie proaspata si pastreaza totodata fidelitatea fata de textele originale. De la desteptarea sexuala rapitoare a Inannei si pasiunea dulce-amara a lui Krishna si Radha pana la inselarea lui Zeus de catre Hera, aceasta colectie de intalniri sexuale se intinde de la divin, inflacarat si zelos la interzis, teluric si umoristic.

Cum sa ne purtam cu personalitatile dificile

Editura Trei. FranIois Lelord si Christophe Andr... isi propun, printr-o scurta incursiune prin labirintul personalitatilor dificile, sa contureze nu doar trasaturile acestora, ci si recomandari si sfaturi privind atitudinea si comportamentul nostru fata de acele persoane dificile, care ne pot insoti pe orice drum: un sot prea gelos, o mama prea nelinistita si ingrijorata, un sef prea autoritar si dur, o iubita prea dependenta, un coleg tipicar...

Pe umerii lui Marx

Editura Curtea Veche. "Pe umerii lui Marx", volumul semnat Adrian Cioroianu, este la ora actuala una dintre cele mai bine vandute carti ale editurii. "Cu sagacitate, competenta, har al scrisului si curaj conceptual, Adrian Cioroianu reconstruieste si lumineaza aventura politica a stalinismului national in Romania", scrie Vladimir Tismaneanu. "El ne ofera o lucrare esentiala pentru priceperea tensiunilor launtrice si a ambiguitatilor funciare ale acestui tip de despotism ideocratic."

Misterul catedralelor

Editura Nemira. Volumul este un studiu publicat in anii ’20 de un scriitor ocult - sau ocultist - ce-si zicea Fulcanelli. Aparitia acestei carti a reprezentat unul dintre momentele cele mai importante ale acestui curent simbolist francez, impregnat de ocultism, care in Romania a avut imitatori de seama, precum Sadoveanu sau Vasile Lovinescu.
×