x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Prinţul Charles plăteşte plăteşte confecţiile comandate de Charles al II-lea în urmă cu 350 de ani!

Prinţul Charles plăteşte plăteşte confecţiile comandate de Charles al II-lea în urmă cu 350 de ani!

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Iun 2008   •   00:00
Prinţul Charles plăteşte plăteşte confecţiile comandate de Charles al II-lea în urmă cu 350 de ani!

11:41 • Prinţul Charles, moştenitorul tronului Angliei, a plătit marţi o datorie veche de 350 de ani, făcută de Charles al II-lea la o fabrică de confecţii, dar nu a plătit dobîndă, relatează AFP.

Prinţul Charles, moştenitorul tronului Angliei, a plătit marţi o datorie veche de 350 de ani, făcută de Charles al II-lea la o fabrică de confecţii, dar nu a plătit dobîndă, relatează AFP.

FĂRĂ DOBÎNDĂ. Prinţul de Wales a plătit 453,15 lire sterline (567,30 euro) Companiei confecţionerilor de îmbrăcăminte din Worcester, pentru o comandă care datează din 1651 pentru mai multe uniforme militare, datorie ce nu a fost plătită de monarhul din acea vreme. Suma a fost depusă într-o bursă instituită de Royal Shakespeare Company. Prinţul s-a declarat bucuros că nu a trebuit să plătească şi dobîndă. "Se pare că membrii Companiei confecţionerilor au o memorie lungă", a declarat Prinţul Charles. "Prin memorie lungă, mă refer la cei aproape 400 de ani. Totuşi, ca gest de bunăvoinţă, sunt acum dispus să plătesc datoria de 453 lire şi trei şilingi", a declarat prinţul. "Îmi imaginez că nu vă va scăpa totuşi din vedere faptul că rezist imensei tentaţii de a plăti această datorie cu toate dobînzile aferente. Nu m-am născut ieri", a subliniat prinţul.Înaltul comisar al Companiei confecţionerilor, Philip Sawyer, i-a dat o chitanţă prinţului Charles după ce a acceptat suma, subliniind că "un capitol lung" din istoria Companiei tocmai s-a încheiat.

×
Subiecte în articol: magazin prinţul charles