x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Prinţul Max von und zu Liechtenstein şi fiscul german

Prinţul Max von und zu Liechtenstein şi fiscul german

20 Feb 2009   •   00:00
Prinţul Max von und zu Liechtenstein şi fiscul german

Parchetul din oraşul german Bochum a deschis o anchetă cu privire la o presupusă fraudă fiscală comisă de Max von und zu Liechtenstein, membru al familiei princiare, relatează Financial Times Deutschland, citat de Agerpres.



Prinţul Max von und zu Liechtenstein, în vârstă de 39 ani şi domiciliat la Munchen, este suspectat că nu a declarat fiscului german sume de bani primite prin intermediul unei fundaţii familiale. El conduce banca LGT, prima bancă din Liechtenstein, proprietatea familiei princiare, şi este al doilea fiu al Hans-Adam al II-lea, actualul prinţ suveran. Numele său apare pe o listă de peste 800 nume furată de la bancă şi pe care serviciile secrete germane au cumpărat-o pentru peste 4 milioane de euro.

Într-un comunicat citat de FTD, prinţul afirmă că s-a conformat dreptului fiscal german, 'din câte ştie', declarându-se dispus să se achite de orice obligaţie restantă. În luna februarie, prinţul declara pentru publicaţia Welt am Sonntag că Liechtenstein ar putea avea în vedere o colaborare mai strânsă cu fiscul german după ce a pierdut mai multe miliarde de franci din fondurile clienţilor în urma unui caz de evaziune fiscală scos la iveală anul trecut. Parchetul din Bochum este cel care l-a anchetat şi pe fostul preşedinte al Deutsche Post, Klaus Zumwinkel, condamnat la sfârşitul lunii ianuarie la doi ani de închisoare cu suspendare şi 1 milion de euro amendă, pentru o fraudă fiscală de 970.000 euro între 2002 şi 2006.

×
Subiecte în articol: lumea