x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Prinţul moştenitor din Dubai cumpără cele mai faimoase localuri de noapte din Las Vegas

Prinţul moştenitor din Dubai cumpără cele mai faimoase localuri de noapte din Las Vegas

de Jurnalul National    |    10 Mar 2008   •   00:00


Prinţul moştenitor al Dubaiului, Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, 26 de ani, a cumpărat, prin intermediul societăţii sale Zabeel, jumătate din societatea Light Group, una dintre cele mai mari grupuri de localuri de noapte din Las Vegas




Prinţul moştenitor al Dubaiului, Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, 26 de ani, a cumpărat, prin intermediul societăţii sale Zabeel, jumătate din societatea Light Group, una dintre cele mai mari grupuri de localuri de noapte din Las Vegas, şi dezlănţuie un cutremur în extrem de râvnita piaţă a cluburilor de strip-tease care macină sute de milioane de dolari pe an, fiind şi unul din motoarele acestei Mecca economice a divertismentului din Statele Unite, notează sâmbătă La Stampa. Aşadar, cu America ocupată de primarele în perspectiva prezidenţialelor din noiembrie şi cu temerile de recesiune economică, prinţul moştenitor şi-a făcut intrarea ca protagonist în Las Vegas, capitala jocurilor de noroc şi a pierzaniei. Dar această achiziţie înseamnă că prinţul a devenit şi un angajator pentru sute de casiere, stripperi, hotelieri, angajaţi ai localurilor etc. Pentru a  avea o idee de cât de rapid curg profiturile, este suficient de spus că în fiecare an aici se deschid în medie 4 sau 5 noi localuri. Mohammed al-Hassimi, preşedintele societăţii Zabeel, nu vede nimic ciudat în operaţiunea încheiată. “Obiectivul nostru este să dezvoltăm industria hotelieră în Emiratele Arabe Unite”, s-a limitat să afirme el. Iar asociatul său, Andrew Sasson, precizează într-o declaraţie făcută ziarului Los Angeles Times că “adevărul simplu este că Zabeel realizează un mare lanţ de hoteluri la Dubai şi intenţionează să introducă şi câteva concepte tipice Las Vegas-ului, ca de pildă mâncare din abundenţă, viaţă de noapte şi evenimente de divertisment capabile să atragă un public numeros”.
Numeroase website-uri islamice au criticat “acordul ruşinos” încheiat de prinţul din Dubai, dar din anturajul acestuia se dau asigurări că “Zabeel respectă legea islamică” şi deci Light Group nu va aduce strip-tease pe malurile Golfului Persic. Este mai probabil ca scenografia copiată după Las Vegas să servească la promovarea unor spectacole inovative şi compatibile cu legile locale şi, cine ştie, poate cu scopul de a smulge Egiptului primatul turismului în lumea arabă, menţionează ziarul citat. Tânărul prinţ a crescut în Dubai, dar a fost educat la Academia militară din Sandhurst /Marea Britanie/, student la prestigioasa London School of Economics, şi este convins de necesitatea unor profunde schimbări în lumea din care provine. La un forum economic panarab din Dubai, în urmă cu trei ani, Hamdan bin Rashid al Maktoum i-a impresionat pe cei prezenţi când a exclamat: “Voi sunteţi cei care trebuie să vă schimbaţi, altminteri alţii vor fi cei ce vă vor schimba”. Cu alte cuvinte, liderilor arabi le revine misiunea de a deveni stăpâni pe propriul viitor, de a gestiona bogăţia în mod inteligent şi de a transforma investiţiile într-un motor al modernităţii, sesizând oportunităţile oferite de globalizarea economiei.
















×
Subiecte în articol: magazin