x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Punctul pe G - Gena rurala, bat-o vina!

Punctul pe G - Gena rurala, bat-o vina!

03 Noi 2006   •   00:00
Punctul pe G  -  Gena rurala, bat-o vina!

Avem vedete prost imbracate si avem voie sa radem de ele

Avem vedete prost imbracate si avem voie sa radem de ele

In sfarsit am auzit la televizor un adevar pe care urechile mele tanjeau de mult sa-l auda. Urechile, desigur, bruiate in mod normal de tot felul de alte minciuni cu iz de reclama inutila, dar si bunul-simt, de-a dreptul agasat de evidenta pe care mai-marii specialisti o negau cu vehementa. Sau, pur si simplu, o ocoleau cu mai mult sau mai putina eleganta.

SUNCA SUGRUMATA. O sa fac deci referire la emisiunea de pe B1 unde doamna aceea slaba obisnuieste sa-mi imbolnaveasca nervii, si asa fragili, cu vocea dumisale brutal de nazala si cu remarcele nesimtit de ne-ngrijite ori cu atitudinea dumisale de reprezentanta a unui fel de rasa superioara tuturor telespectatorilor care catadicsesc sa i se alature in demers. Deci, la ultima reprezentatie pe care-am urmarit-o mi-a retinut atentia dl Catalin Botezatu, alaturi de alti doi domni. Pe unul cu accent englezit il recunosc din alte emisiuni, pe celalalt il rog sa-mi ierte ignoranta. Cum ziceam, in ce priveste castigul calculat de mine dupa schimbarea canalului tv s-a-nvartit in jurul remarcelor dlui Botezatu. Si nu glumesc deloc, si nici cu ironie nu vorbesc. Pentru ca dansul a zis-o in sfarsit pe-a dreapta, despre "vedetele" made in Romania. Si nu atat despre ele, cat despre desavarsitul lor prost gust, exprimat in sunci supradimensionate sugrumate in jurul taliei unor blugi al caror scop e sa arate cat mai mult din dunga ce imparte fundu-n doua, precum si buricul impodobit cu pietre lucioase de o dubioasa provenienta. Ma bucur frenetic ca Botezatu a zis-o pe-a dreapta. Ma bucur ca a pus degetul pe rana. Si a nu se confunda bucuria mea cu o razbunare meschina itita din frustare. Nicidecum. Pentru ca dl in cauza a subliniat cat se poate de clar, la apostrofarile madamei gazde, careia parca, parca i se parea cam prea dura domnia sa, dupa cum urmeaza: nu citez, ca nu retin ordinea exacta, dar, in mare, ii zicea Monicai sa-l mai scuteasca, de vreme ce-si raceste gura de mult si nimanui nu-i pasa. In conluzie, daca fufele au beneficiat de sfaturi si nici atunci nu le-au luat in seama si-au continuat sa se faca sorcove, e numai vina lor si-a genei rurale, fireste!

ANUSKA

Glorie si ciuda

Am vazut "Diavolul se imbraca de la Prada". Genial! Desigur, am fost un pic dezamagita la final, cand modelul fetiscanei sarace si destepte care se chinuise tot filmul sa demonteze un mit - caci, iata!, si noi, cele care mai cumparam haine cu eticheta turceasca, putem sa arboram, la o adica, o pereche de Manolo Blahnik. Deci fatuca asta, Andy, nimereste in ghearele unei reviste de moda conduse de o zgripturoaica priceputa la ce face si care nu da, teoretic, nici o para chioara pe umanoizii care-si iau toale de duzina.

Noroc ca Andy pricepe repede ca-i sta mai bine in lumea "fashion-ului" decat in afara ei. Pacat insa ca relatia cu iubitul care prepara nu stiu ce bauturi prin baruri incepe sa scartaie cand acesta vede ca fata se plimba pe la Paris si se pupa cu Lagerfeld pe la event-uri, in loc sa se-nfrupte din sandvisurile lui cu branza, facute la miezul noptii, si care alta data ii stimulau acesteia romantismul... Din pacate, ca-n basme, minunea nu dureaza prea mult, pentru ca pe fata o apuca brusc mustrarile de constiinta fata de viata simpla pe care o ducea, se simte deodata periculos de vanitoasa si decide intr-o clipita sa-l arunce pe Kalvin Kelin la gunoi si sa-si urmeze visul pamantean de a lucra intr-o redactie prafuita de ziar. Cam asta. Doar ca ce m-a enervat pe mine, atat in film, cat si la film, e atitudinea barbatilor fata de femeile care au succes. O data ca Nate asta al lui Andy o facea pe biata fata care-si vazuse visul cu ochii sa se simta infinit vinovata, pentru ca a reusit ceea ce "un milion de alte fete n-au reusit" si, pe de alta parte, desigur, ca baiatul astalalt, care se afla pe scaunul de langa mine, la cinema, s-a aratat vizibil iritat de remarca mea finala - respectiv ca eu n-as fi renuntat la succesul meu. Nu pot deci sa pricep de ce barbatii mor de ciuda cand prietenele sau sotiile lor reusesc. Desigur, daca in locul lui Andy ar fi fost un baiat, toata lumea ar fi zis ca-i nebun. Asa, c-a fost fata, finalul a starnit un "aaa" prelung si sacrificiul ei i-a-nduiosat pe toti. Pe mine m-a speriat de-mi vine si-acum sa fug mancand pamantul...!

×