x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Purificare prin foc

Purificare prin foc

de Raluca Grintescu    |    03 Mar 2008   •   00:00
Purificare prin foc

Călugării budişti din Nagatoro, Japonia, întâmpină venirea primăverii urmând vechiul ritual “hi-watari” (mersul prin foc), care are loc anual la 2 martie în Saitama (lângă Tokyo) în cadrul Chichibu Fire Festival, unul din cele mai renumite festivaluri din Japonia.

Călugării budişti din Nagatoro, Japonia, întâmpină venirea primăverii urmând vechiul ritual “hi-watari” (mersul prin foc), care are loc anual la 2 martie în Saitama (lângă Tokyo) în cadrul Chichibu Fire Festival, unul din cele mai renumite festivaluri din Japonia. Sute de devotaţi şi asceţi budişti s-au rugat pentru sănătate şi ocrotire şi au îndurat flăcările nimicitoare pentru a-şi purifica mintea şi sufletul, conform tradiţiei lor.

 

 

 

 

GERMANIA - Cel mai vechi prezervativ din lume

Desene erotice în piatră şi obiecte sexuale din timpul Imperiului Roman au fost expuse sâmbătă, cu prilejul unei expoziţii găzduite de Trier, cel mai bine păstrat oraş roman din Germania. În cadrul expoziţiei, intitulată “100.000 de ani de sex”, au fost prezentate 250 de obiecte, majoritatea descoperite în urma unor săpături arheologice. Unele datează încă din Epoca de Piatră şi dezvăluie felul în care strămoşii noştri experimentau dorinţa sexuală şi procrearea. Printre obiectele ce urmează a fi expuse se numără vase greceşti cu desene explicite, o centură de castitate medievală şi cel mai vechi prezervativ din lume, ce datează din anul 1813.

 

 

 

ÎMPLINIRE - Lisa Marie Presley, însărcinată?

Fiica regelui muzicii rock’n roll, Elvis Presley, Lisa Marie este însărcinată în luna a doua,  potrivit ziarului National Enquirer. “Este însărcinată şi ne dorim ca de data aceasta să reuşească să nască. A mai fost o dată gravidă de când s-a căsătorit cu Michael Lockwood, dar a suferit o întrerupere involuntară a sarcinii. Lisa spune că un copil îi va face completă viaţa cu Michael”, a dezvăluit o apropiată a vedetei. Lisa Marie (40 de ani) mai are doi copii, din mariajul cu Danny Keogh: Riley, de 18 ani, şi Benamin, 15 ani.

 

 

 

PAZĂ - 3.200 de şoareci pentru Kremlin

Serviciul de pază al preşedinţiei ruse a postat pe un website guvernamental un anunţ în care precizează că oferă 21.000 de dolari pentru o mică armată de rozătoare, fără a specifica însă la ce vor fi folosite micile animale.  Serviciul Federal de Pază, responsabil cu securitatea înalţilor oficiali ruşi şi a demnitarilor străini aflaţi în vizită, menţionează în anunţ că doreşte să cumpere 3.200 de “femele de şoarece, albe, de laborator”. Ziarul Komsomolskaia Pravda a speculat că animalele ar putea fi folosite la testarea mâncării care este servită oficialilor.

 

 

 

 

LA ZAGREB - Cub de gheaţă de 3 tone

Un cub de gheaţă de trei tone a fost expus sâmbătă sub cerul  liber în piaţa centrală din Zagreb, într-o iniţiativă menită să le arăte locuitorilor capitalei croate rapiditatea cu care se topesc gheţarii planetei. La ora locală 12:00, un cronometru a fost pus în mişcare de ministrul croat al mediului, Marina Matulovic Dropulic, care i-a invitat pe locuitorii Zagrebului să participe la un joc, prin trimiterea de SMS-uri prin care să estimeze timpul necesar pentru topirea completă a cubului de gheaţă. Câştigătorul va primi un cub de aur în valoare de 18.500 de euro, care se găseşte în interiorul gheţii.

×
Subiecte în articol: magazin