x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun (Răută)cizme:Fotbalişti şi politicieni

(Răută)cizme:Fotbalişti şi politicieni

de Sebastian S. Eduard    |    13 Feb 2009   •   00:00

Atunci când nu este "etapă" se vede foarte clar unde mănâncă fotbalistul, cu cine se culcă, ce maşină bengoasă are şi prin ce cârciumă îşi face veacul.



La fel şi la politicieni. Dacă tot e vacanţă parlamentară (de fapt, nu e, dar chiar aveţi certitudinea că băieţii ăia şi-au ocupat fotoliile ca să muncească?), ei bine, dacă tot e vacanţă parlamentară, de ce să nu apară şi politicienii în faţă. Mai o depăşire a limitei de viteză pe autostradă, mai o încăie­rare într-un bar... chestii obişnuite.

De ce aceste lucruri se întâmplă atât la fotbaliştii, cât şi la politicienii români? Pentru că şi unii, şi ceilalţi au viaţă (profesională) scurtă. Pentru că şi ăia, şi ăilalţi se prefac că joacă pentru tribune, când, de fapt, scopul este altul. Pentru că şi fotbaliştii, şi politicienii se antrenează pentru "Liga Campionilor". Şi unii, şi alţii se zbat în chinuri pe gazon, ca nişte găini cu capul retezat, pentru a impresiona arbitrul. În ambele jocuri, arbitrii se desemnează după reguli de nimeni ştiute, dar aparent democratice.

Pentru că toate televiziunile au devenit de sport, iar din sport nu ne interesează decât maşinile, femeile şi încăierările.

×
Subiecte în articol: parerea mea