x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ray Charles

Ray Charles

17 Iun 2005   •   00:00
Ray Charles

Daca viata reprezinta o suma de episoade, cea a lui Ray Charles trebuie vazuta ca o suma de urcusuri si coborasuri, care s-au petrecut in spatele unei cariere muzicale lungi si de mare succes.

Ray Charles este chintesenta luptelor, a suferintelor si a intunericului, dar si a unor stiluri muzicale multiple - jazz, rythm & blues, rock and roll, gospel, country & western. Filmul "Ray" este o poveste nerostita inca, o biografie muzicala, o drama a legendei americane care a fost Ray Charles.

Povestea cantaretului este adusa pe marile ecrane dupa 15 ani de cercetari facute de regizorul si producatorul Taylor Hackford. Rolul lui Ray Charles este distribuit talentatului Jamie Foxx, castigator al Globului de Aur pentru aceasta interpretare.

Regizorul Hackford prezinta un profil bine conturat al unui artist care a transformat lupta sa cu intunericul intr-o lumina stralucitoare.

Povestea lui Ray Charles este a unui copil care orbeste de mic, care este crescut de o mama singura si saraca intr-un mediu segregationist din sudul Americii, dar care va reusi sa sparga barierele sociale si sa schimbe cursul istoriei muzicii americane.

Este o poveste despre ceea ce poate face un om cu soarta si cum o poate schimba luptand.

FOXX. Cu Jamie Foxx, care il interpreteaza pe Ray Charles cu o intensitate si o credibilitate extraordinare, filmul urmareste perioada cea mai prolifica din viata si cariera lui Ray Charles.

Cariera lui Ray Charles incepe din adolescenta, cand un tanar negru orb ia autobuzul si pleaca in Florida - inima jazzului. Ramane in Seattle, unde incearca sa-si gaseasca drumul propriu, incearca sa se impuna ca un artist care merita un tratament just.

Apoi este descoperit de Atlantic Records si traiectoria sa ia o panta ascendenta. In paralel insa, viata sa personala este un amestec de aventuri extraconjugale si dependenta de droguri.

Filmul ne aduce in atentie si evenimente care l-au marcat pe Ray, cum ar fi moartea fratelui sau, care coincide cu aparitia bolii ce il va transforma in orb pentru tot restul vietii.

Panica in tunel

In filmul "Panica in tunel", regizat de Rob Cohen, Sylvester Stallone porneste intr-o cursa contra cronometru pentru a salva un grup de oameni aflat intr-un tunel prabusit la 30 de metri sub raul Hudson. Cand o explozie izoleaza complet un tunel subteran, supravietuitorii trebuie sa faca fata fumului toxic, incendiului si iminentei prabusiri totale. Singura lor sansa se afla in mainile lui Kit Latura (Stallone), fost sef al Serviciilor de Asistenta Medicala de Urgenta. Pe masura ce zidurile se prabusesc, Latura isi risca viata pentru salvarea celorlalti.

In ajunul razboiului

"In ajunul razboiului" este un film atat de tandru, atat de introspectiv, atat de plin de candoare, incat nu-l veti putea uita niciodata. Aceasta este povestea lui Henry "Hopper" Nash (Sean Penn) si a prietenului sau, Nicky (Nicholas Cage), care se bucura de ultimele lor experiente ale adolescentei inainte sa se inroleze in Marina Americana. Elizabeth McGovern joaca in rolul misterioasei prietene a lui Penn. Povestea acestei iubiri tandre, dar dulce-amarui este pierderea inocentei si trauma cauzata de o maturizare fortata.

MUSIC OUT

Usher, la pensie

La numai 26 de ani, Usher se gandeste deja la pensie... Pentru ca, asa cum spune el, este important sa-ti planifici viata in cele mai mici detalii, cantaretul R’n B a inceput sa-si caute o locuinta unde sa stea departe de ochii lumii. "Nu-mi doresc sa ajung ca artistii aia jalnici care, pe la 30-40 de ani, se chinuiesc cu turneele. Chiar nu ma vad la 38 de ani pe scena zbenguindu-ma la bustul gol", a marturisit artistul.

Madonna se intoarce

Daca nu ati auzit pana acum ca Madonna este din nou in studiourile de inregistrare inseamna ca traiti sub pamant. Speculatii se fac la adresa tematicii acestui material discografic, la numele celor cu care artista va colabora sau la cine stie ce alte chestiuni. Fanii Madonnei nu se dau in laturi de la nimic in incercarea de a afla adevarul. In acest moment, website-ul artistei a confirmat faptul ca solista se afla deja in studiouri, colaborand cu producatori cu care nu a mai lucrat pana acum, insa numele acestora raman deocamdata necunoscute.

Concert intim

Coldplay a sarbatorit la 6 iunie lansarea noului LP, "X&Y", printr-unul dintre cele mai intime concerte de pana acum. Trupa a sustinut un concert unic, cu biletele epuizate la Koko, in Camden, nordul Londrei. Dat fiind ca biletele au fost scoase la vanzare cu o zi inaintea concertului, cozile interminabile au fost inevitabile, aplicandu-se totodata regula vanzarii unui singur bilet de persoana.

Grupaj realizat de Raluca Grintescu
×
Subiecte în articol: ray charles charles