x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Razboi fratricid

Razboi fratricid

de Adrian Vaduva    |    24 Mar 2006   •   00:00
Razboi fratricid

Una calda, alta rece. Cam asa se poate rezuma in doar cateva cuvinte ziua de vineri pentru microbistii romani. Bucurie dupa accederea in sferturi, tristete dupa ce s-a aflat rezultatul tragerii la sorti.

SPORT
Una calda, alta rece. Cam asa se poate rezuma in doar cateva cuvinte ziua de vineri pentru microbistii romani. Bucurie dupa accederea in sferturi, tristete dupa ce s-a aflat rezultatul tragerii la sorti.

PERFORMANTA ISTORICA. Atat Steaua, cat si Rapid au reusit performanta extraordinara de a se califica in sferturile Cupei UEFA. Si nu oricum, ci trecand de formatii ce evolueaza in campionate mult mai puternice decat cel intern. Militarii s-au calificat en-fanfare, dupa o victorie cu 3-0 in deplasare, impotriva lui Betis Sevilla. In acelasi oras in care, in urma cu 20 de ani, generatia lui Lacatus, Tudorel Stoica sau Belodedici reusea sa castige cel mai ravnit trofeu al echipelor de club din Europa: Cupa Campionilor, in ciuda faptului ca romanilor nu li se dadea nici o sansa. Asa a fost atunci, la fel au stat lucrurile si acum. Plecati cu sansa a doua, dupa ce in ultimele trei meciuri de acasa nu inscrisesera nici un gol, Radoi&Co au dat calculele hartiei peste cap si s-au calificat printr-un scor de forfait. Ca si in urma cu doua decenii, norocul nu i-a parasit pe stelisti, acestia reusind sa se impuna pe stadionul de unde Chelsea a plecat invinsa. Ce nu au reusit londonezii au reusit baietii lui Olaroiu. De asemenea, feroviarii au trecut de Hamburg, formatie ce a batut in deplasare pe Bayern. Chiar daca scorul general a fost 3-3, baietii lui Razvan Lucescu au mers mai departe datorita golului inscris in deplasare. De la Revolutie incoace este pentru prima data cand o echipa romaneasca patrunde intre cele mai bune opt formatii intr-o competitie europeana.

Insa soarta a vrut sa le joace si o festa jucatorilor romani. Asa se face ca, in urma tragerii la sorti, ce a avut loc la Eindhoven, Rapid si Steaua se vor intalni in sferturile de finala ale Cupei UEFA. Fatalitate, au spus unii, insa cei mai multi dintre microbistii romani sunt convinsi ca totul a fost un aranjament. Sefii fotbalului european s-au temut ca ambele echipe romanesti ar putea trece de sferturi, poate chiar de semifinale. Iar o finala romaneasca n-ar interesa pe multi europeni.

PROGRAM. Meciul tur este programat la 30 martie, pe stadionul Giulesti, returul urmand sa se dispute la 6 aprilie, pe stadionul National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu". Insa, daca privim jumatatea plina a paharului, putem spune ca in aceasta situatie vom avea o echipa in semifinala. Fie ca este vorba despre Steaua sau Rapid, visul romanesc nu se va opri in sferturi. Poate doar in finala!

TRASMISIUNI TV
Pana a inchiderea editiei se cunostea numele televiziunii ce va transmite returul dintre Rapid si Steaua: Realitatea TV. In ceea ce priveste partida tur, cele mai mari sanse parea ca le are TVR1. Vlad Enachescu redactor-sef al redactiei Emisiuni-Transmisiuni din cadrul Departamentului Sport ne-a dat un raspuns clar: "Deocamdata suntem in negocieri. Probabil, pana la sfarsitul saptamani vom sti daca vom transmite aceasta partida".

SFERTURILE CUPEI UEFA
Echipa 1 - Data - Echipa 2
  • FC Sevilla - (30.03/6.04) - FC Zenit St. Petersburg
  • FC Basel - (30.03/6.04) - Middlesbrough
  • AFC Rapid - (30.03/6.04) - FC Steaua
  • FC Shalke - (30.03/6.04) - Levski Sofia
  • ×