x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rechin URIAS prins de pescari la plasă!

Rechin URIAS prins de pescari la plasă!

19 Apr 2012   •   12:13
Rechin URIAS prins de pescari la plasă!

Doi pescari mexicani au realizat captura vietii lor, in urma cu patru zile, in Marea Cortez, bazinul Guyama. In timp ce incercau sa scoata plasa pescareasca, au realizat ca era... cam grea. In loc de captura lor obisnuita -cativa pesti de dimensiuni medii- in plasa se afla un rechin mare alb. Din fericire pentru cei doi pescari, monstrul marin, avand lungimea de sase metri si cantarind aproape o tona, era mort.

Guadalupe si Baltazar, fericitii pescari, au avut nevoie de o ora pentru a tari, cu barca lor motorizata (cu un motor avand 75 de cai putere) plasa cu rechinul in ea la mal, care se afla la o distanta de circa 2 mile marine (3,7 kilometri). Aici, a fost nevoie de ajutorul a circa 50 de persoane, pentru a trage corpul rechinului pe uscat, informeaza koolbizz.blogspot.com.

Conform publicatiei Pisces Sportfishing, cei doi pescari s-au jurat ca nici macar nu au mai vazut in viata lor un peste atat de mare.

Captura este cu atat mai interesanta, cu cat se credea ca rechinii albi, in special cei de mari dimensiuni, sunt doar oaspeti ocazionali in Marea Cortez, care este, de fapt, un golf in vest-ul Mexicului, intre platoul continental si Peninsula California.

Cu o luna in urma, alti pescari mexicani au prins, tot in Marea Cortez, un rechin alb, dar cantarind jumatate din cel prins duminica.

×
Subiecte în articol: rechin urias prins plasa