x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Recomandari

Recomandari

22 Dec 2005   •   00:00

Actiunea de a scrie liber

C(RAMPE) - Gica
Click pentru a mari imaginea
Datorez actiunea de a scrie liber nebunilor care au iesit in strada atunci cand eu stateam in casa. Datoram actiunea de a ne exprima liber inconstientilor care au stat in fata tancurilor si au strigat "jos Ceasca".

Intr-o masura mai mare, adica, daca stau sa ma gandesc mai bine, intr-o masura uriasa, toata viata noastra de acum le-o datoram lor. M-am intrebat de multe ori cum ar fi fost Romania comunista fara Internet, intr-o lume a globalizarii. Daca Ceausescu ar fi continuat sa ne conduca, probabil ca si acum sapunul "Oana" ni s-ar fi parut o minunatie de sapun. Mai mult ca sigur ca un roman la un milion ar fi avut un calculator si un roman la cinci milioane ar fi avut un calculator conectat la Internet, pentru care ar fi trebuit sa dea socoteala. Datoram actiunea de a umbla liberi pe net acestor smintiti care au strigat "jos Ceausescu".

Ma plec in fata acestor inconstienti care, odata iesiti in strada, au inteles ca singurul sens in care trebuie sa mearga e inspre "inainte". Imaginati-va putin ce-ar fi fost daca ar fi dat inapoi. Imaginati-va, doar, scenariul asta, in care puhoiul de tineri si netineri iesit in strada sa manifeste impotriva unui Big Brother urias s-ar fi lasat cuprins de frica si ar fi cedat.

Daca n-ar fi fost ei, noi nu am fi devenit ceea ce am devenit intre timp. De-asta nu-i inteleg pe cei care regreta fostul sistem. In ce ma priveste, am toata stima pentru cei care au iesit atunci in strada.

Nebunia lor ne-a salvat noua viata. Noi nu regretam vechiul sistem. Noi le multumim.

Mosu’ intra in NATO


TRASNITI IN NATO Marti 22:00 Prima TV
Cu prilejul Sarbatorilor, trasnitii din NATO au primit ordin de la comandant sa fie mai buni, mai toleranti. Cu gandul ca isi va spala pacatele, Marlanu’ se ofera sa fie Mos Craciun. Pentru a-i convinge pe soldati ca nu vrea decat sa le ia banii de cadouri, sergentul face rost de costum, iar pentru a-si inrosi nasul da pe gat o sticla de coniac. Astfel se adevereste inca o data sloganul potrivit caruia alcoolul dauneaza. Marlanu’ se ameteste si incurca darurile soldatilor. De aici se isca un scandal monstru, iar regula impusa de comandant se duce pe apa sambetei. Care a fost marul discordiei, aflati urmarind Trasniti in NATO la Prima TV, a treia zi de Craciun, de la ora 22:00.

Denis e pericol public la Prima TV


In seara de Craciun (ora 21:00), telespectatorii Prima TV vor face cunostinta cu Denis, singurul copil al familiei Andresel din Petrosani. Denis seamana foarte mult cu personajul din filmul "Dennis, pericol public". Drept urmare, a dat mult de furca parintilor, dar si vecinilor. E timpul deci sa intre in actiune Super Nanny (Irina Petrea). Ea observa ca parintii nu au nici o autoritate in fata lui Denis. Ba e chiar pe dos. Daca nu-i intra in voie, membrii familiei Andresel sunt altoiti de baietelul rasfatat. Iar cand se enerveaza, e ca un vulcan: loveste, vorbeste urat, tipa, scoate limba, arunca diverse obiecte. Daca "ii sare mustarul" in parc sau in magazin, e de rau. Denis arunca cu pietre si nisip in toti copiii care ii ies in cale si darama rafturile din supermarket. Super Nanny are mult de lucru in ziua de Craciun!

Filme de Oscar la B1 TV


TITANIC Sambata/Duminica 20:00 B1 TV
B1 TV a pregatit pentru telespectatori un Craciun de Oscar. In Ajun, postul va difuza, de la ora 20:00, prima parte a peliculei lui James Cameron - Titanic. A doua parte a filmul premiat cu 13 Oscaruri va fi difuzata duminica, 25 decembrie, la aceeasi ora. Seara de Ajun continua cu Zorba Grecul (ora 22:15), film ce s-a asociat cu numele protagonistului sau, Anthony Quinn. In 1965, pelicula a primit cate un Oscar la categoriile "regie artistica pentru film alb-negru", "cel mai bun film alb-negru", "actrita in rol secundar", iar in 1965 Anthony Quinn a fost desemnat cel mai bun actor la Premiile National Board of Review.

Ziua de Craciun este sarbatorita, de la ora 14:15, cu un concert extraordinar de muzica populara si lautareasca, sustinut printre altii de Nelu Ploiesteanu, Cornelia Catanga, George Udila si Panseluta Feraru. La un sfert de ora dupa miezul noptii, Mos Craciun le va aduce telespectatorilor concertul sustinut la Sala Palatului de catre Pavel Stratan. Luni, 26 decembrie, B1 TV are pregatit Concertul special dedicat Craciunului, pe care orchestra Johan Strauss l-a sustinut la Opera Romana. Repertoriul ansamblului contine lucrari ale familiei de compozitori Strauss si ale altor mari compozitori, Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert sau Dvorak. Filmul serii (ora 20:00) este unul de exceptie: Clanul Sicilienilor. Telespectatorii vor avea astfel prilejul sa-i revada pe Alain Delon, Jean Gabin sau Lino Ventura. (Adriana V. Paduraru)
×
Subiecte în articol: craciun