x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Recorduri vestimentare

Recorduri vestimentare

10 Feb 2005   •   00:00

CURIOZITATI
Camasi si sosete tocmai bune pentru Big Foot

Oamenii au recordurile lor. Pe acelasi principiu, de ce n-ar stabili coafurile si vestimentatiile care-i impodobesc un top numai al lor? Cartea Recordurilor de la Editura Rao n-a ignorat aspectul si iata ce-a descoperit.
MIRUNA MIHALCEA

Big Foot are trofeele lui, are si Robbie Williams
A descoperit chiloti de top, pulovere, strasuri, sandale si sosete.Dupa cum vedeti, ordinea e pur aleatorie. Conteaza rezultatul, nu?!

HAINE. Sa-ncepem asadar cu puloverele. In frunte se situeaza o firma din Portugalia, care a produs un asemenea obiect vestimentar cu circumferinta bustului de 2,2 metri, lungimea de 2,43 metri si maneca de 1,85 metri. Sa fi fost oare special croit pentru Big Foot? Sau la el s-a gandit vanzatorul de imbracaminte traditionala havaiana din Honolulu, Hawaii, care a realizat o camasa "aloha" cu circumferinta bustului de 4,26 metri, a taliei de 3,5 metri si a gatului de 1,53 metri…? A, pardon. Le-am incurcat. Big Foot a dat comanda speciala pentru sosete. Din nailon, cu lungimea de 1,14 metri si latimea de 25 de centimetri. Fabricarea fabulosilor ciorapi ii apartine lui Michael Roy Layne, care le-a atarnat in fata Primariei din Boston pentru a sarbatori succesul echipei de baseball Red Sox in American League Championship si intrarea ei in World Series. Tot sportivii de performanta au generat si ideea celor mai mari chiloti din lume. Sunt din bumbac si masoara 9,54 metri latime si 4,9 metri inaltime. Acestia au fost expusi in 2003 pe terenul de rugby din Exeter County, Devon, Marea Britanie. Iar Pearl Shoes a ales sa-si faca reclama expunand in vitrina cea mai mare sandala din lume, de 3,93 metri lungime, 1,46 metri latime si 1,9 inaltime.

SCUMPETURI. O jacheta s-a-nscris si ea in lupta pentru locul unu la capitolul recordurilor. Doar ca ea a fost ajutata de numele lui Jimi Hendrix. A fost vanduta lantului Hard Rock Caf... cu 49.185 de dolari la o licitatie organizata de Sotheby’s, pe 19 septembrie 2000. Iar cea mai scumpa bijuterie este o pereche de cercei de 58,6 carate cu un diamant de 61 de carate. Ea a fost cumparata si vanduta anonim cu 7,2 milioane de dolari, tot la Sotheby’s.

DIN BELSUG. Maria Rosa Pons din Abad, artista in decorarea corpului uman, a impodobit corpul unui manechin cu 30.361 strasuri la El Show de Los Records, Spania, pe 22 noiembrie 2001. Nici Brent Moffat n-a vrut sa se lase mai prejos ca manechinul cu pricina. Si-a introdus in corp 700 de ace chirurgicale lungi de 1,2 centimetri.

O LUME NEBUNA, NEBUNA, NEBUNA…

L-a ucis, confundandu-l cu un… pui

Un american din statul Georgia a fost achitat de acuzatia de a fi omorat in bataie un barbat din Chesterfield, dupa ce juratii l-au convins pe judecator ca vinovatul, Harvey Glanton, in varsta de 45 de ani, era convins ca omoara un pui de gaina. Rudele victimei, Daniel Balbaugh, l-au acuzat pe Glanton ca este un criminal. Dar doi psihologi au dovedit ca Glanton credea ca extraterestrii au preluat conducerea planetei transformandu-i pe oameni in pui. Psihologul Evan Nelson a confirmat faptul ca Harvey s-a deplasat la Washington pentru a avertiza Guvernul despre planul "invaziei" si ulterior a ajuns in Richmond. Aici s-a hotarat brusc sa fure camionul victimei pentru "a salva lumea de extraterestri". Cand Balbaugh l-a surprins asupra faptului, Glanton l-a lovit in cap cu o oala de otel, provocandu-i moartea. Colegii de munca, rudele si membrii familiei lui Harvey din Atlanta au confirmat tulburarile lui de comportament.

Pistolul spargatorului, la "cheltuieli de serviciu"

Un tribunal danez a permis unui barbat de 46 de ani sa solicite recuperarea sumei de 3.400 de dolari din cei 10.000 de dolari furati in urma unui jaf comis la o banca din orasul Chaam, in timpul caruia ghinionistului hot i-a fost confiscat pistolul. Judecatorul i-a redus suma mentionata din amenda pe care trebuia sa o platesca, condamnandu-l la 4 ani de inchisoare. Inspirandu-se de la colegii lor din Olanda, tara considerata un adevarat bastion al libertatii extremismului, unde tensiunile inter-rasiale au ajuns la apogeu, procurorii danezi considera ca judecatorul s-a inspirat in pronuntarea sentintei din cazurile anterioare referitoare la confiscarea "corpurilor delicte". Un purtator de cuvant a declarat ca actiunile criminale pot fi comparate cu afacerile obisnuite, in care, pentru a obtine profituri, trebuie facute investitii si, prin urmare, si cheltuieli. Un alt caz este cel al traficantilor de droguri, care vor avea dreptul sa solicite contravaloarea masinilor folosite pentru transportul drogurilor confiscate de politie.

A urinat pentru a-si face drum prin zapada

Un slovac, pe nume Richard Kral, si-a terminat vacanta petrecuta in muntii Tatra si, pe drumul de intoarcere, o avalansa i-a "inghitit" masina. A incercat sa deschida fe-reastra, dar nu a reusit si a realizat ca zapada urma sa-i acopere, in scurt timp, masina. El a gasit "solutia salvatoare": sa consume cele 60 de sticle de bere de 0,5 litri cumparate in ajun si sa elimine, prin urina, continutul acestora. Lichidul "salvator" urma sa topeaca zapada din jurul masinii si sa il ajute sa iasa. (Radu Popa)
×
Subiecte în articol: metri