x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Regele Thailandei, avere de 35 mld. $

Regele Thailandei, avere de 35 mld. $

22 Aug 2008   •   00:00
Regele Thailandei, avere de 35 mld. $

12:00 • Bhumibol Adulyadej, regele Thailandei este cel mai bogat rege din lume, cu o avere estimata la 35 mld. $ (circa 23 mld. euro), potrivit unui clasament publicat de revista Forbes. În acest top se regăsesc cei mai bogaţi regi, regine, şeici şi prinţi din lume.

Bhumibol Adulyadej, regele Thailandei este cel mai bogat rege din lume, cu o avere estimata la 35 mld. $ (circa 23 mld. euro), potrivit unui clasament publicat de revista Forbes. În acest top se regăsesc cei mai bogaţi regi, regine, şeici şi prinţi din lume.



MOŞTENIRI. Ei nu figurează în clasamentul anual al miliardarilor pe care îl alcătuieşte Forbes în mod tradiţional, întrucît averile acestora sunt ereditare, adesea împărţite între membrii unor familii extinse şi sunt destinate să garanteze baza unei naţiuni sau a unui teritoriu. După regele Thailandei, în vîrstă de 80 de ani, pe locul 2 se clasează şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, al Emiratelor Arabe Unite, care, la vîrsta de 60 de ani, are o avere de 23 miliarde dolari (15 mld. euro). Pe locul 3, regele Abdallah bin Abdul Aziz, al Arabiei Saudite, 84 de ani, cu 21 miliarde dolari (circa 14 mld. euro). Cel mai tînar monarh este şi ultimul în clasament - regele Mswati al III-lea din Swaziland, care la 40 de ani are 200 milioane dolari (135 mil. euro).

×
Subiecte în articol: magazin