x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Retro Aguilera

Retro Aguilera

de Raluca Grintescu    |    16 Iun 2006   •   00:00
Retro Aguilera
MUZICA
Cristina a scos un album cu influente de jazz si soul

Cristina Aguilera se intoarce cu un nou album, cel de-al treilea, "Back to Basics", care va iesi pe piata la 5 august. Discul, un tribut adus muzicii care a inspirat-o, include piese precum "I Got Trouble", "Candy Man", "Save Me From Myself", "Nasty Naughty Boy", "Thank You" si, in caz ca va gandeati ca nu este, "Still Dirty". "Este mai degraba un concept", spune cantareata. Primul extras pe single, "Ain’t No Other Man", produs de DJ Premier si Charles Roane, a avut premiera internationala la 8 iunie. O viziune moderna cu elemente de jazz, soul si blues din anii ’20, ’30 si ’40, albumul este extrem de inventiv si totodata retro. Mai mult, orchestra, corul, cvartetulde coarde si jazz infrumuseteaza discul o data cu tehnicile care dau sensibilitate. Piesa "Thank You" este dedicata fanilor din toata lumea. Filmarile pentru "Ain’t No Other Man", in regia lui Bryan Baber, au fost trase in mai, artistul Big Boy (Outkast) fiind si el prezent pe track cu un remix hip-hop. Piesa "Still Dirty", o continuare a celebrei "Dirty", de pe albumul "Stripped", il are ca semnatar si pe Nas. Cu acest album, Aguilera vrea sa demonstreze lumii ca poate fi si o persoana serioasa, mai putin obscena, daca e sa o comparam cu imaginea din piesa "Dirty", cu care a facut valuri uriase.

"Mi-a luat foarte mult si a fost foarte greu sa realizez acest album, mai ales ca sunt o persoana orientata asupra detaliilor" - Aguilera, despre disc

ARTISTA DE TOP
Aguilera a reusit sa vanda 25 de milioane de albume in intreaga lume si sa detina de patru ori locul 1 in topul Billboard 100. Castigatoare a trei Premii Grammy si un Premiu Latin Grammy, Cristina se mandreste si cu cinci albume de top in Statele Unite. Colaborarile ei au inclus nume grele precum Herbie Hancock, Andrea Bocelli, P. Diddy sau rapperul Nas. In luna martie a acestui an, Aguilera a semnat un contract "baban" pentru a fi imaginea Orange si pentru a promova la nivel european telefonul Sony Ericsson Walkman.

INFO
LA DUBLU. Sugababes vrea sa-si lanseze doua albume, dintre care un greatest hits. Grupul feminin este in plin proces creativ, dand bataie sa termine un album de studio si primul care o infatiseaza pe noua membra, Amelle Berrabah. Dar inainte de acest disc, care va iesi pe piata abia la inceputul anului viitor, va fi o compilatie de single-uri care va iesi de Craciun. Colectia include toate hiturile trupei. Sugababes va concerta alaturi de Take That in turneul acesteia si va participa si la Festivalul "V", si la altele europene.

LANSARE. Scissor Sisters se pregateste de petrecere. Motivul? Noul album, "Ta-Dah", care va fi lansat in America de Nord la 26 septembrie. Discul va fi precedat de single-ul "I Don’t Feel Like Dancin", realizat in colaborare cu Elton John si care se va lansa oficial pe piata la 4 septembrie. Piese de pe noul album precum "Paul McCartney", "Hairbaby", "Everybody Wants the Same Thing", "She’s My Man" sau "Monkey Baby" au fost deja prezentate publicului in recitaluri live. Grupul a inregistrat o piesa si cu vocalistul de la Roxy Music, Bryan Ferry.

DVD. Slipknot isi va scoate din nou mastile in lume cu un nou DVD, "Disasterpieces", dar mai tarziu, undeva prin toamna. "Nu e usor sa faci un material cu noua oameni intr-o singura camera de studio. Dar vrem sa nu ne grabim si sa iasa ceva diferit. Vor fi si muzica, si multe chestii legate de viata noastra de zi cu zi. Va fi foarte amuzant cu siguranta", declara chitaristul Mick Thomson.

×
Subiecte în articol: albu aguilera