x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Richard Gere nu va fi arestat în India pentru că a sărutat-o în public pe actriţa Shilpa Shetty

Richard Gere nu va fi arestat în India pentru că a sărutat-o în public pe actriţa Shilpa Shetty

14 Mar 2008   •   00:00

Curtea supremă din India a suspendat, vineri, un mandat de arestare emis, în aprilie 2007, pe numele actorului american Richard Gere, acuzat de "comportament indecent" după ce a sărutat-o pe obraji pe actriţa indiană Shilpa



Curtea supremă din India a suspendat, vineri, un mandat de arestare emis, în aprilie 2007, pe numele actorului american Richard Gere, acuzat de "comportament indecent" după ce a sărutat-o pe obraji pe actriţa indiană Shilpa Shetty, la un eveniment caritabil, informează AFP. Decizia îi va permite vedetei hollywoodiene să se întâlnească, săptămâna viitoare, în nordul Indiei, cu Dalai Lama, pe care îl susţine de mulţi ani. În aprilie 2007, un judecător a decis să emită mandate de arestare pe numele lui Richard Gere şi al starletei indiene Shilpa Shetty, după ce a primit o plângere potrivit căreia cele două staruri "au avut un comportament obscen în public". Controversatul incident a avut loc pe 15 aprilie, la New Delhi, la un eveniment pentru promovarea sexului protejat, din cadrul unei campanii anti-SIDA.
Starul din "Pretty Woman" s-a alăturat actriţei Shilpa Shetty, câştigătoarea din 2006 a emisiunii "Big Brother" din Marea Britanie, în cadrul unei campanii pentru promovarea sexului protejat printre şoferii de tiruri din India, ţara cu cel mai mare număr de persoane seropozitive. Actorul, în vârstă de 58 de ani, a vorbit despre sexul protejat, după care a sărutat-o de mai multe ori pe Shetty pe obraji şi pe o mână. Mai multe grupuri de naţionalişti hinduşi conservatori şi de musulmani au protestat din cauza acestui gest, strigând lozinci împotriva lui Gere şi a lui Shetty şi arzând fotografii ale starurilor. Protestatarii au declarat că săruturile pe care Gere i le-a dat actriţei încalcă regulile culturii indiene. Ulterior, Gere şi-a cerut scuze în public, în timp ce Shetty i-a luat apărarea actorului, fiind de părere că posturile de televiziune au ajutat la exacerbarea importanţei acestui incident şi l-a lăudat pe starul din "Frumuşica" pentru implicarea sa în campania anti-SIDA.
Avocaţi de top din India au fost de părere că decizia judecătorului indian care a emis mandatele de arestare a fost contrară normelor judiciare ale ţării şi că acesta i-a făcut pe colegii de breaslă să pară ridicoli. Legislaţia indiană prevede o pedeapsă de până la doi ani de închisoare şi o amendă de 2.000 de rupii (aproximativ 33 de euro) pentru comportament obscen.

×
Subiecte în articol: magazin gere shetty