x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Romănca, bat-o vina!

Romănca, bat-o vina!

de Marina Constantinoiu    |    22 Iul 2007   •   00:00
Romănca, bat-o vina!
Sursa foto: www.thesun.co.uk/

Amorul e lucru mare şi, după cum ştim din proprie experienţă, nu ţine cont nici de graniţe, nici de vărstă, nici de dimensiuni, ba chiar nici de sex!Domnul ex-preşedinte al Israelului, Moshe Katsav, ştie mai bine despre ce vorbim aici...

Amorul e lucru mare şi, după cum ştim din proprie experienţă, nu ţine cont nici de graniţe, nici de vărstă, nici de dimensiuni, ba chiar nici de sex! Lucru mare, cum spuneam. Atăt de mare, incăt iţi poate spulbera şi cariera. Domnul ex-preşedinte al Israelului, Moshe Katsav, ştie mai bine despre ce vorbim aici...

SCANDAL. Dar să revenim la oile noastre şi mai ales la cariere şi amor, căci vom vorbi despre un ofiţer britanic, detaşat la cartierul-general NATO din Europa. El riscă excluderea din Armată după divulgarea unei relaţii extraconjugale pe care a avut-o cu o traducătoare romăncă, el devenind astfel militarul cu cel mai inalt grad implicat intr-un asemenea scandal, relatează The Sun in ediţia online, citată de Mediafax.

FARMECE. Generalul de brigadă Nigel Aylwin-Foster, in vărstă de 51 de ani - fost veteran al Războiului din Golf - a fost detaşat pe lăngă Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SHAPE). In timpul misiunii sale in străinătate, pentru Alianţa Nord-Atlantică, el ar fi descoperit farmecul romănesc, ceea ce i-a atras acuzaţia că ar fi fost implicat intr-o relaţie extraconjugală cu o traducătoare romăncă, in vărstă de circa 30 de ani, cu care a călătorit in regiunea Balcanilor.

GHINION. Foster este căsătorit şi are doi copii, in vărstă de aproximativ 20 de ani. El a mai fost ofiţer in cadrul Regimentului 2 de tancuri al Armatei terestre britanice şi aştepta o ridicare in grad, pentru a deveni general-maior.

O sursă anonimă din cadrul Armatei terestre a declarat pentru The Sun că scandalul a iscat o oarecare "panică" in răndul cadrelor militare britanice, tocmai din cauza rangului inalt al ofiţerului implicat, care se presupune că ar fi trebuit să dea un exemplu de comportament. "Se pare, insă, că s-a lăsat dus de val in timpul căt s-a aflat departe de casă, la postul NATO, iar romănca s-a indrăgostit de el", a adăugat sursa citată. "Nu este pentru prima oară cănd se intămplă un asemenea lucru. (...) Dar faptul că un ofiţer superior, detaşat intr-un post cu atăta prestigiu, in cadrul SHAPE, a fost acuzat că a avut o relaţie extraconjugală, este extrem de jenant", a mai spus sursa respectivă.

ACŢIUNE DISCIPLINARĂ. Potrivit The Sun, Foster - care a fost adjunctul generalului american David Petraeus, pe vremea cănd acesta din urmă era insărcinat cu antrenarea Armatei irakiene - este ofiţerul britanic cu cel mai inalt rang implicat pănă la ora actuală intr-un asemenea scandal. El ar putea fi vizat de o acţiune disciplinară şi, in cazul in care va fi găsit vinovat de incălcarea codului strict de "valori şi standarde" al Armatei terestre britanice, ar putea fi demis din funcţie.

Un purtător de cuvănt al Ministerului Apărării de la Londra a confirmat pentru The Sun că există informaţii referitoare la o relaţie extraconjugală a unui ofiţer activ, precizănd că "superiorii (acestuia) au demarat o anchetă şi vor dispune aplicarea sancţiunilor disciplinare cuvenite". Nu ştim nimic despre romăncă, presa britanică neoferind nici un detaliu.

×
Subiecte în articol: magazin