x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Romantic... de vară

Romantic... de vară

de Adriana Vaduva    |    12 Mai 2011   •   19:05
Romantic... de vară

165160-28-31tv-49.jpgDacă a existat o temă dominantă a prezentărilor de modă de anul acesta, o temă care a apărut din nou şi din nou, aceasta este tema anilor ’70. În New York, marii designeri au „chane­lizat” look-ul anilor ’70 al fetelor din America precum Lauren Hutton şi Faye Dunaway. Romantismul anilor ’70 s-a resimţit şi la Dolce and Gabana, care a reiterat silueta feminină prin iile înflorate şi fustele croite în A.

Look-ului anilor ’70 este dat de hainele largi care curg pe linia corpului. Dar la ele trebuie să asortăm pantalonii din denim foarte strâmţi şi platforme zgârie-nori sau tocuri bloc. Lemnul joacă un rol important în acest trend şi este asociat cu paleta de culori specifică anilor ’70, precum camel, ruginiu, muş­tar şi portocaliu ars sau indigo şi albastru denim. Portocaliul roşiatic va fi culoarea-cheie a sezonului, pe care o vom regăsi în rujul de pe buzele fetelor sau ca important accent pentru accesorii. Cataramele voluminoase şi inelele D funcţionale înlocuiesc toate celelalte accesorii metalice ţipătoare pe care le-am văzut în anii trecuţi.

O altă tendinţă în plină ascen­siune este ţinuta băieţească pe care am vă­zut-o în ultimul timp pe catwalk-uri. Ne re­fe­rim aici la o altă latură a anilor ’70, cea a nonconformismului unor ico­nuri pre­cum Dianne Keaton în Annie Hall sau Yoko Ono. Look-ul masculin este în­tâlnit deja de câteva sezoane, iar la ni­ve­lul modelelor nu au apărut mari mu­ta­ţii, revoluţia trendului se află în con­fir­mare. Este oficial, fetele împrumută stilul băieţilor. Fetele care au îndrăgit ghetele military cu şiret şi fără toc din colecţia trecută se vor îndrăgosti de look-ul masculin bine reprezentat prin oxforzi, mocasini, espadrile, desert boots necăptuşite şi sandale romane simple cu talpa plată.

×
Subiecte în articol: fun