x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rugby / Stejarii Romăniei au ajuns la Cupa Mondială

Rugby / Stejarii Romăniei au ajuns la Cupa Mondială

de Ovidiu Ciutescu    |    06 Sep 2007   •   00:00
Rugby / Stejarii Romăniei au ajuns la Cupa Mondială

Pe 12 septembrie Romănia debutează la Cupa Mondială intr-un meci impotriva Italiei. Balul celeui mai importante eveniment al sportului cu balonul oval va fi deschis vineri, 7 septembrie. In acelaşi timp, la Bucureşti, debutează o amplă competiţie rezervată juniorilor şi copiilor.


Pe 12 septembrie Romănia debutează la Cupa Mondială intr-un meci impotriva Italiei. Balul celeui mai importante eveniment al sportului cu balonul oval va fi deschis vineri, 7 septembrie. In acelaşi timp, la Bucureşti, debutează o amplă
competiţie rezervată juniorilor şi copiilor.

Dupa 15 zile de cantonament spartan efectuat la Agen, in Pirinei, reprezentativa „stejarilor" a ajuns la hotelul Appart Valley. La ceremonia de deschidere dedicata echipei romane la Chateau d'Aubiac, tricolorii au primit celebrele "caps"-uri care se acorda jucatorilor participanti la Cupa Mondiala. La conferinta de presa sustinuta inaintea ceremoniei de deschidere au participat managerul Robert Antonin si componentii lotului Sorin Socol, Petru Balan, Valentin Calafeteanu, Catalin Fercu, Romeo Gontineac.

IN PARALEL. Vineri, 7 septembrie, in ziua deschiderii Cupei Mondiale, copiii romani au si ei parte de propria lor Cupa. In total, jucatorii si suporteri, vor fi 500 de copii la acest eveniment. Probabil, competiţia organizată in Parcul Tineretului, va fi printre ultimile care se vor mai produce aici. Asta dacă ţinem cont de intenţiile Primăriei Capitalei, de a construi aici un complex imobiliar. Federatia Romana de Rugby si compania de publicitate Wind94 organizeaza Turneul National de rugby pentru Copii "Cupa Wind 94", o competitie la care vor juca 27 de echipe si peste 350 de copii. Mini-rugbystii se vor intrece la categoriile sub 10, sub 12 si sub 14 ani, precum si la rugby tag - copii de 8-10 ani, iar toata lumea va fi premiata cu trofee, echipamente de joc, dulciuri si momente artistice oferite de Teatrul Excelsior si Opera Comica pentru Copii. In plus, toti micutii care vor veni la Stadionul Arcul de Triumf vor avea parte de jocuri gonflabile care sa-i tina ocupati in timp ce fratii sau prietenii lor au treaba pe teren.

Opitimism in tabăra romănilor inaintea deschiderii Cupei Mondiale:

"Sunt sigur ca echipa este gata sa infrunte Italia. S-a facut o excelenta pregatire in munti si abia asteptam ziua meciului. Stim cu totii, Italia a progresat mult in ultimii 3-4 ani, este o echipa omogena, dar noi vom face maximum posibil pentru a castiga. Italienii au crescut mult in valoare de cand au fost primiti in Turneul celor 6 Natiuni. Noi ne bazam pe un talent nativ si pe spiritul nostru de lupta - suntem agresivi in contactul fizic si tinem la lupta. Nu avem insa omogenitatea lor, pentru ca nu jucam mult timp impreuna."

Sorin Socol - căpitanul naţionalei Romăniei

"S-a lucrat mult la omogenitatea grupului. Cu siguranta, pana la ora meciului cu Italia vom fi o echipa unita 100%."

Valentin Calafeteanu - jucător

"Desi in grupa noastra este marea favorita la titlu, Noua Zeelanda, cred ca este o grupa abordabila, pentru ca in afara de All Blacks, cu toate celelalte echipe putem juca de la egal la egal. Pentru mine este a 4-a Cupa Mondiala. Din '95 pana acum s-au schimbat multe la echipa Romaniei. In primul rand acum ni se da posibilitatea sa gandim noi insine pe teren, sa construim faza asa cum o simtim. Problema este ca noi am progresat in ultimii 12 ani, dar alte natiuni au progesat si mai mult, unele au progesat enorm. La noi exista inca factorul economic care impiedica un progres major cat si lispa de interes in Romania pentru acest sport."

Romeo Gontineac - jucător

"Italienii au o linia I-a foarte puternica, in special Castrogiovani, pilierul dreapta care joaca in campionatul Angliei. Multi jucatori sunt titulari de baza in echipe din Top 14, in Franta, si asta spune totul despre valoarea lor. Vom vedea pe teren cine va fi mai tare."

Petru Balan - jucător

"Romania are nevoie de rezultate mari. Am castigat Cupa Europeana a Natiunilor, dar asta nu ne mai ajunge daca vrem sa progresam. Am invins Italia acum 3 ani cand am inceput aventura impreuna, iar acum sper sa facem un rezultat la fel de mare. Va fi insa mult mai greu. Italienii sunt mai buni decat acum 3 ani, in plus nu mai jucam la Bucuresti, ci la Marsilia unde vor veni o gramada de suporteri italieni. Am in echipa Romaniei un melanj de experienta cu tinerete. Vreau sa dau sansa tuturor jucatorilor sa evolueze la aceasta Cupa Mondiala, dar daca voi simti ca putem aspira la un rezultat de exceptie, atunci voi folosi doar cele mai bune elemente ale echipei."

Robert Antonin - manager Romănia×
Subiecte în articol: magazin cupa