x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia/ Deripaska îl detronează pe Abramovich în topul bogaţilor

Rusia/ Deripaska îl detronează pe Abramovich în topul bogaţilor

de Corina Andriuta    |    18 Feb 2008   •   00:00
Rusia/ Deripaska îl detronează pe Abramovich în topul bogaţilor

10:28 • Dominaţia lui Roman Avramovich, îl topul bogaţilor Rusiei, s-a încheiat. Magnatul Oleg Deripaska, a preluat statutul de cel mai bogat om din Rusia de la patronul echipei de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, unul dintre cei mai bogaţi 50 de oameni din lume, scrie revista Finance, susţine rian.ru.

Dominaţia lui Roman Avramovich, îl topul bogaţilor Rusiei, s-a încheiat. Magnatul Oleg Deripaska, a preluat statutul de cel mai bogat om din Rusia de la patronul echipei de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, unul dintre cei mai bogaţi 50 de oameni din lume, scrie revista Finance, susţine rian.ru.

 

MUNŢI DE BANI. Revista Finance arată că Oleg Deripaska, de 40 de ani, un apropiat al guvernului de la Kremlin, proprietarul grupului industrial rus Basic Element (BasEl), şi-a dublat averea în 2007 la aproximativ 40 miliarde dolari. Compania UC RusAl, controlată de grupul BasEl, a devenit cel mai mare producător de aluminiu din lume după fuziunea cu rivalii ruşi de la Sual şi grupul elveţian Glencore, producător de aluminiu , în luna martie 2007. Guvernatorul regiunii ruse Ciukotka, Roman Abramovici, de 42 de ani, ce locuieşte în majoritatea timpului la Londra, a trecut pe locul doi în top, cu o avere estimată la 23 miliarde dolari. Vladimir Lisin, proprietarul companiei Novolipetsk Steel (NLMK), a ocupat locul trei în topul miliardarilor ruşi cu o avere de 22,2 miliarde dolari. Finance mai arată că numărul miliardarilor la nivel global a crescut de patru ori, ruşii alăturându-se acum listei celor mai bogaţi oameni de pe planetă.

 

×
Subiecte în articol: magazin