x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia/ Dmitri Medvedev: Recomand organizaţiilor străine să se poarte frumos în casa noastră

Rusia/ Dmitri Medvedev: Recomand organizaţiilor străine să se poarte frumos în casa noastră

de Corina Andriuta    |    18 Feb 2008   •   00:00
Rusia/ Dmitri Medvedev: Recomand organizaţiilor străine să se poarte frumos în casa noastră

12:52 • Prim-vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Medvedev, îndeamnă organizaţiile necomerciale străine, cu activităţi în Rusia, să se poarte decent cu Rusia. “Din moment ce aţi fost primiţi în casă, comportaţi-vă decent,. Este cunoscut că multe instituţii, precum Consiliul Britanic, pe lângă activităţile culturale şi sociale, mai îndeplinesc şi alte sarcini care nu sunt afişate. Se ocupă inclusiv cu strângerea de informaţii şi desfăşoară activităţi de spionaj”, a spus Medvedev într-un interviu dat revistei “Itoghi”.

Prim-vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Medvedev, îndeamnă organizaţiile necomerciale străine, cu activităţi în Rusia, să se poarte decent cu Rusia. “Din moment ce aţi fost primiţi în casă, comportaţi-vă decent,. Este cunoscut că multe instituţii, precum Consiliul Britanic, pe lângă activităţile culturale şi sociale, mai îndeplinesc şi alte sarcini care nu sunt afişate. Se ocupă inclusiv cu strângerea de informaţii şi desfăşoară activităţi de spionaj”, a spus Medvedev într-un interviu dat revistei “Itoghi”.

NERVI. Legat de Consiliul Britanic, tensiunea existentă de funcţionarea acestuia a îngreunat şi mai mult relaţiile dintre Moskova şi Londra. Rusia a cerut Consiliului Britanic să-şi închidă birourile regionale din Federaţia Rusă începând cu data de 1 ianuarie 2008. Motivul pare legat de lipsa unei baze legislativ-normative care ar reglementa activitatea Consiliul în Rusia. “Eu nu cunosc exemple în care autorităţile britanice le-ar permite organizaţiilor necomerciale ruse să lucreze liber în Anglia. Încercaţi să înregistraţi o organizaţie necomercială rusă la Londra: durerile de cap vă sunt garantate! Veţi obosi să răspundenţi la diverse întrebări şi să daţi tot felul de explicaţii. Este nevoie de compromisuri”, mai spune Medvedev.

×
Subiecte în articol: magazin