x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Să îi spui şefului ce părere ai despre el face bine sănătăţii

Să îi spui şefului ce părere ai despre el face bine sănătăţii

de Mihaela Matachita    |    13 Ian 2010   •   00:00

Adevărul gol-goluţ face bine atât sănătăţii angajatului, cât şi şefului, care, astfel, îşi va îmbunătăţi prestaţia, potrivit unui studiu prezentat la o conferinţă a British Psychological Society, desfăşurată miercuri la Brighton, a relatat AFP.



Studiul recomandă companiilor să îi  încurajeze pe salariaţi şi să le ofere acestora posibilitatea de a-şi evalua în mod regulat superiorii. Aceasta în scopul de a avea "angajaţi fericiţi, sănătoşi şi nestresaţi".

Autorii studiului au folosit 150 de cadre de conducere, împărţite în două grupuri, dintre care numai unu a primit informaţii şi comentarii de la subordonaţi. Şefii care au primit opinii de la salariaţi au fost mai înclinaţi să îşi modifice stilul de conducere şi astfel au fost percepuţi ca mai eficace. Emma Donaldson-Feilder, unul dintre experţii participanţi la studiu, a explicat că salariaţii care pot fi sinceri cu şeful lor "îşi evacuează stresul". Ea a adăugat că "urmările stresului sunt omniprezente: simptome psihologice, ca anxietatea sau depresia, simptome fiziologice, ca palpitaţiile sau hipertensiunea". Totodată, stresul este şi "o cauză semnificativă a concediilor medicale, iar acestea accentuează presiunea asupra acelora care rămân la birou pentru îndeplinirea sarcinilor, ceea ce îi costă atât pe salariaţi, cât şi compania", a mai spus Donaldson-Feilder.

×
Subiecte în articol: magazin