x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sacii din căruţa cu amor

Sacii din căruţa cu amor

03 Aug 2007   •   00:00

Cănd masculii "se mărită", nu-i bai , Cănd femeile o fac, să le fie ruşine!

Cănd masculii "se mărită", nu-i bai , Cănd femeile o fac, să le fie ruşine!

 Dacă un mascul banal şi fără o leţcaie işi agaţă destinul de-al unei femele cu conturile gălgăind de bănet se zice că acesta "s-a măritat". Ca un fel de dojană subtilă, elegantă. Nu-i zice nimeni viral, gutural "Ai pus laba pe cloşca asta ca să-i haleşti mălaiu’". Ba dimpotrivă, posesorul de spermatozoizi este cruţat de labele verbale aplicate peste ochii-i galeşi. Nu care cumva să lezezi sensibilele corzi sentimentale ale celui care, faţă cu realitatea conform căreia nu dănsul e cocoşelul din ogradă, s-ar putea cumva simţi ameninţat şi ce te faci dacă dă bir cu fugiţii? Aşa, de amărăciune, zic. Sau de oftică, mai degrabă. Că de bun-simţ sigur nu se pune problema.

PLECĂCIUNI. Totodată, există şi varianta in care masculul nu e neapărat nevoiaş. Atunci, laudele la adresa dumnealui nu mai au stavilă: "Ai făcut-o om pe nevastă-ta asta, dragă. I-ai cumpărat cercei de aur. Ai scos-o din opinici. I-ai dat cu Dior pe la subraţ, ai inţolit-o cu Armani şi i-ai pus curu’-n Lamborghini". Aşa, şi? E treaba lor intimă şi personală. Căci, aşa cum bine ştim, in celălalt caz, n-o să vedeţi pe nimeni că-i aruncă-n freză modestului mascul cum că doamna l-a-nvăţat ce-i aia procedeu de "ras la subţioară" sau ce-i aia periuţă specială de curăţat uleiul de motor de sub unghii ori ce-i ăla "WC Inteligent" (Da, chiar există şi se găseşte şi la noi. E prevăzut cu o serie multiplă de butoane şi butonaşe deştepte, dintre care genialul e acela care, la apăsare, ştie că trebuie să te spele la fund - şi aceasta nu e cătuşi de puţin o glumă, ci pur şi simplu o sculă de baie deosebit de utilă).

Â
GIGEL BĂRBAT. Ei bine, cele de mai sus se petrec in cazul in care unul are pănă nu mai poate, iar celălalt tocmai a căpătat pănă n-a mai putut. Chestiune care, evident, pe cei doi nu ii supără, dar ii jenează pe cei din jur, care nu se pot reţine de la comentarii. Mai grav e că aceştia au de comentat chiar şi atunci cănd evidenţa nu o cere. De pildă, dacă aud că Gigel sau Costel s-a insurat, exclamă plini de măndrie şi doar că nu-şi inclină şi coloana vertebrală: "O, Gigele, Costele, bărbate...". Evident, accentuănd şi incărcănd de greutate cuvăntul "bărbat". Adică, o, Gigele, o, Costele, nu doar că eşti bărbat, dar vai, mă umpli de invidie, acum c-ai devenit "ditamai" bărbatu’. In schimb, dacă o femeie la locul ei işi pune pirostriile, automat va auzi din toate părţile, legat de orice subiect din viaţa ei - fie că e vorba de-un kilogram in plus la căntarul personal, fie că e vorba de vestimentaţie, gospodărie, profesie sau, practic, orice - "Deh, de-acum te-ai văzut cu sacii-n căruţă...". După care urmează un rănjet autotştiutor şi perfect tămp. Voilà de vezi!

×
Subiecte în articol: punctul pe g