x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Salonul auto de la Geneva

Salonul auto de la Geneva

06 Mar 2008   •   00:00
Salonul auto de la Geneva

Astăzi se deschide oficial ce-a de-a 78-a ediţie a Salonului Auto Internaţional de la Geneva. Printre “vedetele” expoziţiei se numără şi micuţul automobil Lumeneo Smera. Nu mai lungă decât un scuter, maşina cu un singur loc este dotată cu un motor electric şi poate atinge o viteză de peste 128 km/h.

Astăzi se deschide oficial ce-a de-a 78-a ediţie a Salonului Auto Internaţional de la Geneva. Printre “vedetele” expoziţiei se numără şi micuţul automobil Lumeneo Smera. Nu mai lungă decât un scuter, maşina cu un singur loc este dotată cu un motor electric şi poate atinge o viteză de peste 128 km/h. Aproximativ 260 de expozanţi, peste 1.000 de mărci prestigioase, 30 de ţări participante, 77.550 de metri pătraţi de expoziţie, acestea sunt coordonatele salonului ce va fi deschis până la 16 martie.

 

 

 

 

Sondaj - Cel mai scund lider din lume

Până de curând, nu prea existau dubii în legătură cu cine de­ţi­ne titlul de cel mai scund lider din lume, relatează The Guardian, ci­tat de Rompres. Cu 1,62 m, Kim Jong Il, liderul Coreii de Nord, nu îl avea ca “rival” decât pe pre­şe­dintele francez Nicolas Sarkozy (1,68 m). Alegerea lui Dmitri Medvedev ca preşedinte al Rusiei a schimbat însă situaţia. Contrar impresiei lăsate de posterele de campanie, înălţimea lui Medvedev nu depăşeşte 1,62 m, Putin fiind mai înalt cu 8 cm decât el. Cel mai scund lider mondial pare să fi fost Benito Juarez, de cinci ori pre­şedinte al Mexicului, între 1858 şi 1872 (1,37 m). Cancelarul austriac Engelbert Dollfuss (între 1932 şi 1934) avea 1,49 m, David Ben-Gurion, primul premier al Israelului avea 1,52 m, la fel ca Deng Xiaoping. Yasser Arafat avea 1,57 metri, iar Nikita Hruşciov, 1,60 m.

 

 

Olanda - Bogat, fără să facă nimic

Un student din Olanda a venit cu o idee foarte simplă de a face bani din... nimic. “Hobby-ul meu este să dorm. Iar la asta mă pricep cel mai bine”, se laudă pe site-ul său Yde Van Deutekom, în vârstă de 22 de ani. Tânărul din Zoetermeer, care nu face nimic altceva decât să stea în pat, s-a vândut ca spaţiu advertorial, iar în 21 de zile de “muncă” a strâns deja 4.500 de euro.

 

 

Guinness book - Mamă de 70 cm cu bebeluş de 43

O femeie din Kentucky, Statele Unite, este pe cale să devină cea mai scundă mamă din lume. Stacey Herald (33 de ani) abia depăşeşte 70 de centimetri. Cu toate că în tinereţe femeia a fost avertizată că o eventuală sarcină i-ar putea fi fatală (întrucât există posibilitatea distrugerii organelor interne), ea a născut deja de două ori. Dacă prima fetiţă, în vârstă de 1 an şi 4 luni, i-a moştenit boa­la (osteogenesis imperfecta), cea de-a doua nu are nimic. Me­dicii spun că Makya (43 de centimetri la naştere) va avea o dezvoltare normală. Reprezentanţii Cărţii Recordurilor investighează acum dacă într-adevăr Stacey este cea mai scundă mamă din lume.

 

 

Beijing - Oraşul cu cele mai multe toalete

Beijingul este oraşul cu cele mai multe toalete din lume, re­la­tează agenţia de presă Xinhua. Capitala chineză se află într-un proces de profundă transformare, în contextul pregătirilor pentru găzduirea Jocurilor Olimpice, iar acum are nu mai puţin de 5.174 de toalete publice. Beijingul surclasează astfel la acest capitol me­tro­pole cunoscute ale lumii precum New York, Londra sau Tokyo.

×
Subiecte în articol: magazin