x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sandra Stoicescu: "Provocarea nu mai e să scoţi informaţii de la invitat, ci să ai grijă să nu ţipe prea tare"

Sandra Stoicescu: "Provocarea nu mai e să scoţi informaţii de la invitat, ci să ai grijă să nu ţipe prea tare"

de Anca Nicoleanu    |    22 Oct 2010   •   00:00
Sandra Stoicescu:  "Provocarea nu mai e să scoţi informaţii de la invitat, ci să ai grijă să nu ţipe prea tare"
● Jurnalul Naţional: Ai început de curând "100 de minute", la Antena 3. Cum e în comparaţie cu emisiunile pe care le-ai realizat până acum?
● Sandra Stoicescu:
E emisiunea emisiunilor (râde). "100 de minute" este exact emisiunea pe care am visat-o! Are rigoarea unui jurnal de ştiri şi neprevăzutul unui talk show. E un format uşor adaptabil la situaţii de breaking news. Sincer, fără experienţa de Observator, dar şi fără cea de News Magazine, nu ar fi existat această emisiune. Îmi permite să discut toate evenimentele zilei şi să îi am invitaţi chiar pe eroii acestora. Am mare încredere că poate deveni un reper pentru telespectatori.

● Mircea Badea are o intervenţie zilnică în emisiunea ta, în cadrul rubricii "Citizen Badea". Cum e el, dincolo de micul ecran?

● Mircea e un timid. Să nu credeţi că am înnebunit. Nu îi place să iasă în evidenţă, e un om cu mult bun simţ şi cu multă minte. Oh, sigur că nu e un interlocutor comod şi nici previzibil. Dar asta e altă poveste. E chiar un om cald, cu condiţia să nu-l calci pe coadă (râde). Atunci se dezlănţuie fiara. Până la urmă, nu e ăsta farmecul lui Mircea?

● La Fundaţia "Mereu Aproape" eşti implicată în multe proiecte.

● În iulie, când am început campania "Apa trece. România rămâne!", singurul lucru la care m-am gândit a fost că voi reuşi să ajut oamenii afectaţi de inundaţii. Am început această campanie şi, alături de colegii de la Observator şi de la Antena 3, am strâns o sumă uriaşă: 850 de mii de euro în conturi şi foarte multe ajutoare în alimente, haine şi materiale de construcţii. Imediat după, mi s-a propus să devin preşedinte al Fundaţiei "Mereu Aproape" şi am acceptat cu onoare şi conştienţă că este o responsabilitate uriaşă. Cu acei bani am început să construim case în Moldova pentru cei afectaţi şi acum se ridică 75 de locuinţe noi în Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava. E o un efort fără precedent. Am făcut promisiunea că aceşti oameni cărora apa le-a luat casele vor avea locuinţe noi şi frumoase până de Crăciun şi ne vom ţine de cuvânt! În plus, este în derulare programul prin care ajutăm mai multe case de bătrâni şi, de asemenea, avem acum un alt proiect prin care ne îndreptăm către lumea medicală. Avem multe proiecte şi am o echipă minunată cu care, cu paşi mici, putem schimba lumea.

● Citeşti blogurile altora. Pe-al tău de ce l-ai lăsat de izbelişte?

● Chiar nu am mai avut timp să scriu şi, ca să fiu foarte sinceră, am simţit că mi-e greu să vorbesc despre lucrurile mele de suflet. E o perioadă dificilă pentru toţi şi parcă am simţit nevoia să mă protejez. Nu pot să scriu despre orice şi despre nimic. Şi atunci m-am oprit. Citesc cu drag însă bloguri, mai ales că sunt implicată într-un proiect social alături de un blogger faimos, Bobby Voicu. E vorba de proiect4.ro. Cătălin Ştefănescu, Bobby Voicu şi cu mine susţinem câte o temă socială fierbinte. Şi suntem 4, cu Mercedes Benz Glk, care susţine proiectul. A început acum un an şi am ales să lupt pentru o comună uitată de timp, comuna Bătrâna din Hunedoara, în care oamenii trăiesc fără lumină electrică, fără apă curentă şi fără un drum măcar pietruit. După 12 luni am avut prima victorie: comuna Bătrâna are apă şi canalizare. Continuăm bătălia până când acei oameni o să ajungă să trăiască şi ei în secolul nostru. De citit, citesc cu drag blogurile colegilor mei, Petreanu şi Ciutacu, dar şi pe al Sorinei Matei.

● Care sunt invitaţii care ţi-au dat bătaie de cap, în platoul Antenei 3?
● Oh, în fiecare zi aş avea ceva de povestit. În primul rând este bătălia continuă pentru cei mai buni invitaţi. E firesc să ne dorim ca aceştia să iasă prima dată cu declaraţii la Antena 3. Dar lupta nu se termină aici. Televiziunea a devenit un spaţiu de luptă şi în fiecare zi trebuie să îi temperezi pe invitaţi şi să ai grijă să nu degenereze discuţia. Asta în condiţiile în care, evident, îţi doreşti să ai în platou toate părţile implicate într-un conflict! Parcă acum provocarea nu mai e să scoţi informaţii de la cel pe care îl intervievezi, ci să ai grijă să nu ţipe prea tare sau să fie nepoliticos cu ceilalţi. Deşi... tocmai asta face rating (râde).

● Cu două emisiuni, una zilnică, o alta în week-end, cu treaba de la fundaţie, când mai ai timp de tine?
● Seara şi duminica. La sfârşit de săptămână chiar nu îmi doresc să am un program fix. Încerc să fac exact ce îmi place în clipa aceea. Îmi place să citesc, să mă uit la un film bun, să stau în tihnă cu mama sau, dacă e frumos, să mă plimb de mână cu cel drag departe de mulţime...

● Îţi e în continuare teamă să te semnezi pentru actul ăla roz?
● Da. Nu cred că este nevoie de acel act pentru a exista înţelegere. Sigur că în clipa în care am dori să apară un copil, căsătoria e un act firesc. Am văzut însă cazuri în care căsătoria a fost dăunătoare relaţiei. Nu generalizez. Dar mental acel act poate să dea sentimentul că relaţia nu mai este un act de voinţă şi dorinţă, ci o chestiune în care eşti obligat să rămâi! Asta nu înseamnă că nu îmi place să fiu într-o relaţie care are toate ingredientele unei căsnicii. Cu o rutină caldă şi multă dragoste. Dar încă mă tem să stric asta.

×
Subiecte în articol: vedete