x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sebastian Bodu: Mulţi se cred în pielea lui Hagi al evaziunii fiscale

Sebastian Bodu: Mulţi se cred în pielea lui Hagi al evaziunii fiscale

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Ian 2008   •   00:00
 Sebastian Bodu: Mulţi se cred în pielea lui Hagi al evaziunii fiscale

19:01 • Fostul preşedinte al ANAF, Sebastian Bodu, a salutat joi iniţiativa DNA de a începe urmărirea penală împotriva unor oameni din fotbalul urmăresc, acuzaţi de sustragerea unor bani din transferuri de jucători, amintind că el a început această campanie în urmă cu doi ani.

Fostul preşedinte al ANAF, Sebastian Bodu, a salutat joi iniţiativa DNA de a începe urmărirea penală împotriva unor oameni din fotbalul urmăresc, acuzaţi de sustragerea unor bani din transferuri de jucători, amintind că el a început această campanie în urmă cu doi ani.

BUCUROS. Într-un comunicat Sebastian Bodu, în prezent europarlamentar PD-L, membru în Comisia de Afaceri Economice şi Monetare, fostul tartor al fiscului român declară: "Am luat act cu satisfacţie de faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie a Parchetului General a început urmărirea penală împotriva mai multor persoane din industria fotbalului, ca şi continuare a investigaţiilor demarate de inspectorii fiscului şi comisarii Gărzii Financiare încă de acum doi ani, investigaţii finalizate la acel moment cu sesizarea Parchetului, ca instituţie abilitată să continue, din punct de vedere legal, aceste demersuri. Salut pe această cale pasul făcut de DNA, însă atrag atenţia că dacă autorităţile fiscale închid ochii, acest prim pas poate fi şi ultimul". Totodată, fostul preşedinte al ANAF a ţinut să reamintească faptul că iniţiativa de a lua la control modul în care s-au realizat unele transferuri i-a aparţinut. "Reamintesc că în timpul mandatului meu, o instituţie a statului (ANAF) a demarat pentru prima dată o acţiune concertată împotriva evaziunii fiscale din zona fotbalului. Îmi pare însă rău că după plecarea mea nu am mai auzit de măsuri concrete ale agenţiei fiscale împotriva acestui fenomen sau măcar de continuarea celor pe care eu nu am apucat să le finalizez", precizează Sebastian Bodu.

ÎNCHISOARE. Bodu cere aplicarea unor pedepse drastice dacă cei anchetaţi vor fi găsiţi vinovaţi. "În mod normal, justiţia ar trebui să pedepsească cu ani grei de închisoare infracţiunile comise de oamenii din fotbal cu sumele nedeclarate din transferurile jucătorilor. Şi cum industria fotbalului face parte din categoria Premium a evaziunii fiscale, ca să folosesc un termen din acest sport, este necesar marcajul om la om deoarece aici sunt foarte mulţi care se cred un fel de Hagi ai evaziunii fiscale", spune Sebastian Bodu în finalul comunicatului. DNA a anunţat joi punerea sub urmărire penală a mai multor oameni de fotbal: impresarii Ioan Becali, Victor Becali şi Gheorghe Popescu, patronul clubului de fotbal Rapid Bucureşti - Gheorghe Copos, avocatul Sică Puşcoci, fostul director al clubului de fotbal Oţelul Galaţi - Mihai Stoica, preşedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo - Cristian Borcea, fostul preşedinte al clubului de fotbal Dinamo - Mircea Stoenescu, preşedintele clubului de fotbal Gloria Bistriţa - Jean Pădureanu şi acţionarul la clubul de fotbal Dinamo - Gheorghe Neţoiu, care sunt acuzaţi că au adus prejudicii cluburilor, statului şi FRF de peste zece milioane de euro.

×
Subiecte în articol: magazin fotbal fiscale bodu sebastian bodu