x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Secretul din spatele fotografiilor "înainte" şi "după" din reclamele produselor de slăbit (VIDEO)

Secretul din spatele fotografiilor "înainte" şi "după" din reclamele produselor de slăbit (VIDEO)

09 Feb 2012   •   12:15
Secretul din spatele fotografiilor "înainte" şi "după" din reclamele produselor de slăbit (VIDEO)

Fotografiile "inainte" si "dupa" sunt o unealta de marketing folosita frecvent in reclamele care promoveaza suplimentele alimentare care te ajuta sa slabesti sau sa iti dezvolti o masa musculara impresionanta.

Un blogger american, care se prezinta drept "Furious Pete" demonstreaza, insa, intr-un filmulet de trei minute, ca fotografiile respective nu arata intotdeauna realitatea.

Fara sa modificari drastice in photoshop, "Furious Pete" a reusit in decursul a cinci ore sa isi faca doua fotografii in care arata, mai intai umflat si cu o burta mare, apoi musculos si bine tonifiat. Secretul este sa faci mai intai poza de "dupa".

"Furious Pete" are in mod normal un regim alimentar bogat si merge frecvent la sala de forta. Pentru a pregati fotografia de "dupa", bloggerul a mers la sala, si-a lucrat bicepsii, tricepsii si pectoralii asigurandu-se ca sunt puternic vascularizati, dupa care si-a asigurat un bronz artificial si s-a uns cu ulei.

Fiecare muschi a devenit vizibil si bine definit, moment in care a fost facut fotografia de "dupa", care a fost prelucrata foarte discret si in photoshop.

Pentru a demonstra ca totul a fost facut pe parcursul aceleiasi zile, bloggerul s-a fotografiat cu data si ora de pe site-ul CNN, deschis pe un laptop.

Apoi, timp de cinci ore, "Furious Pete" s-a supus unui proces accelerat de ingrasare. A mancat alimente bogate in sare, pentru a retine apa, a mancat chips-uri pline de ulei, a baut doi litri de suc puternic acidulat si o cutie de lapte cu ciocolata.

Dupa cinci ore, bloggerul parea buhait si avea o burta proeminenta. Uleiul de pe corp fusese spalat, asftel incat muschii sai nu mai pareau deloc definiti. Moment potrivit pentru a se face poza de "inainte", alaturi de laptop-ul cu site-ul CNN deschis, care arata ca trecusera cinci ore de la realizarea fotografiei de "dupa".

"Furious Pete" precizeaza ca filmul sau demonstreaza doar ca exista trucuri care pot fi facute pentru a pacali clientii produselor de slabit sau tonifiat musculatura, nu neaparat ca firmele care promoveaza aceste produse le si folosesc.

Bineinteles, cu mentiunea ca precizarea a fost facuta doar pentru a nu fi dat in judecata...

×