x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Seminar de criminalistică

Seminar de criminalistică

de Adriana V. Paduraru    |    22 Mai 2008   •   00:00

The MGM Channel prezintă trei filme cu hoţi profesionişti şi amatori care în­ceacă să dea marea lovitură.

 

Hoţii de buzunare

Comedie: SUA/1973/103 min.

Cu: James Coburn, Trish Van Devere, Michael ­Sarrazin, Walter Pidgeon

Regia: George Schenck

Hoţia este una dintre cele mai vechi “meserii” din lume.

The MGM Channel prezintă trei filme cu hoţi profesionişti şi amatori care în­ceacă să dea marea lovitură. Prima peliculă a serii speciale este “Hoţii de buzunare”, în care o echipă profesionistă de hoţi de bu­zunare (James Coburn, Michael Sarrazin, Trish Van Devere şi Walter Pidgeon) hoinăresc prin di­ferite oraşe din Sta­tele Unite şi Canada, je­fu­in­du-i pe cei ino­cenţi care cad pradă farmecelor lor. În “Hoţii”, Burt Rey­nolds este un spăr­gător de sei­furi, veteran în do­meniu, care ia sub protecţia sa un ucenic. Acesta din urmă are mul­­te de învăţat de­spre viaţă, dar şi despre noua sa profesie. Sea­ra se încheie cu “Topkapi”, peli­cu­lă care i-a adus lui Peter Ustinov un Oscar pentru “cel mai bun rol se­cundar”. Filmul regizat de Jules Dassin are ca protagonişti cinci hoţi care pun la cale un jaf “absolut imposibil” în Istanbul. (A.V.P.)
 

Reglare de conturi

TCM/ Miercuri   23:00

Western:SUA/1976/126 min.

Cu: Marlon Brando, Jack Nicholson,  Randy Quaid

Regia: Arthur Penn

În singurul lor cuplu cinematografic, le­gendele Marlon Brando şi Jack Nicholson sînt o “formaţie de staruri dinami­tă” care aruncă ecranul în flăcări în acest intens şi realist western clasic al regizorului Arthur Penn. Fermierul David Braxton (John McLiam) este un tip introvertit şi muncitor. De-a lungul anilor, el a reuşit să transfor­me pămîntul său vast şi sălbatic într-un prosper im­periu. Şi atunci cînd agoniselile sale de-o via­ţ­ă – şi chiar fa­milia sa – sînt ame­nin­­ţate de un nemilos hoţ de cai (Nicholson), Braxton se hotărăşte să fie tran­şant. El angajează un tip sadic (Brando) pentru a regla conturile cu nelegiuitul. (A.V.P.)

 

Eroii lui Kelly

TCM/Duminică  23:00

Comedie: SUA/1970/138 min.

Cu: Clint Eastwood, Telly Savalas

Regia: Brian G. Hutton

 În timpul celui de-al doilea răz­boi mondial, un colonel german este capturat de ame­ricani, dar, înainte de a putea fi interogat, un atac aerian se abate asupra uni­tăţii unde se află. Ex-loco­te­netul Kelly este cel care se ocupă de aflarea secretelor colonelului şi după ce-l îm­bată află că el este capul unei misiuni secrete care transportă una dintre comorile germane (16 milioane de dolari în aur) la o bază din Franţa. Kelly plănuieşte împreună cu cîţiva soldaţi să pună mîna pe aur. (A.V.P.)

 

Diavolul probabil

TVR CULTURAL/Sîmbătă  23:00

Dramă: Franţa:1977

Cu: Antoine Monnier, Tina Irissari

Regia: Robert Bresson

În cadrul portretului regizoral Robert Bresson, TVR Cultural difuzează filmul “Diavolul probabil”, peliculă care a primit mai multe premii în anul 1977. Printre acestea se numără Ursul de Argint, Pre­­miul OCIC, Pre­­miul Interfilm, la Festivalul Filmului de la Ber­lin. Charles, un tînăr de 20 de ani, este un romantic în căutarea sensului vieţii. Dificultatea de a exista, dar şi problemele sentimentale îl fac pe Charles să plonjeze într-o dis­perare profundă, de care numai moartea îl poate elibera. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: clasic