x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Shaoul Mofaz: Israelul trebuie să atace Iranul

Shaoul Mofaz: Israelul trebuie să atace Iranul

de Ovidiu Ciutescu    |    06 Iun 2008   •   00:00
Shaoul Mofaz: Israelul trebuie să atace Iranul

10:50 Shaoul Mofaz, vicepremierul Israelului, a afirmat într-o declaraţie publică faptul că ia în considerare un atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene. Mofaz estede părere că sancţiunile internaţionale împotriva Iranului se dovedesc ineficiente, lucru care duce la justificarea declaraţiilor sale, relatează AFP.

Shaoul Mofaz, vicepremierul Israelului, a afirmat într-o declaraţie publică faptul că ia în considerare un atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene. Mofaz estede părere că sancţiunile internaţionale împotriva Iranului se dovedesc ineficiente, lucru care duce la justificarea declaraţiilor sale, relatează AFP.

ATACURI ELECTORALE. Fostul şef al Statului Major a punctat în cotidianul Yediot Aharonot: "Dacă Iranul continuă programul nuclear, vom ataca această ţară”. Mofaz ar putea prelua şi conducerea partidului Kadima, condus acum de premierul Ehud Olmert, acuzat de corupţie. Mofaz, care şi-a intensificat în ultimele săptămîni declaraţiile dure, a subliniat că o asemena operaţiune nu s-ar putea efectua decît cu susţinerea Statelor Unite: "Celelalte opţiuni sînt pe cale de a se epuiza. Sancţiunile se dovedesc ineficiente. Nu vom avea altă şansă decît atacarea Iranului pentru a opri programul nuclear iranian". Marţi, la Washington, Olmert a declarat că ambiţiile nucleare iraniene ar trebui anihilate "prin toate mijloacele. Comunitatea internaţională are datoria şi responsabilitatea de a transmite clar Iranului, prin măsuri drastice, că repercusiunile tentativelor continue de a fabrica arma nucleară vor fi devastatoare". În pofida a trei serii de sancţiuni ONU, Iranul refuză să-şi suspende programul de îmbogăţire a uraniului, un procedeu care permite producerea combustibilului pentru o centrală nucleară, dar poate servi şi ca element al unei bombe atomice. Teheranul afirmă că programul său nuclear este paşnic. De la alegerea sa în 2005, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat de mai multe ori că Israelul trebuie să fie "şters de pe hartă".

×
Subiecte în articol: magazin