x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Site-ul lui Gari Kasparov - Serviciile ruse intoxica media cu informaţii despre atacuri din partea Georgiei

Site-ul lui Gari Kasparov - Serviciile ruse intoxica media cu informaţii despre atacuri din partea Georgiei

22 Oct 2008   •   00:00

Deşi ostilităţile militare care au opus în luna august Georgia Rusiei au rămas în urmă, între cele două state vecine este în prezent în plină desfăşurare un război al diversiunilor.



Astfel, serviciile secrete de la Moscova încearcă să inducă în rândul populaţiei ruse, prin intermediul presei afiliate Kremlinului, ideea că ar trebui să se aştepte la atacuri din partea Georgiei pe toate fronturile, relatează miercuri site-ul oficial al lui Garri Kasparov, liderul mişcării de opoziţie Cealaltă Rusie - kasparov.ru, cu referire la informaţii difuzate în urmă cu o zi de agenţia de presă sud-osetină Osinform.

Acuzaţiile privind pregătirea de către 'combatanţi georgieni' a unor atentate teroriste în marile centre urbane din Rusia au fost urmate de altele şi mai fantasmagorice, comentează kasparov.ru.

Astfel, după cum a relatat marţi agenţia Osinform cu referire la publicaţia online georgiană Kartli.org, preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, ar pregăti în prezent diversiuni financiare în Caucazul de Nord. După evenimentele din august din Caucaz, serviciile secrete georgiene ar fi primit echipamente profesioniste de tipărire a rublelor ruseşti din partea CIA, sub acoperirea de ajutor umanitar, adus în Georgia de navele de război americane.

Potrivit Osinform, prima tranşă de 100 milioane de ruble a fost tipărită deja, banii urmând să fie aruncaţi în republicile din Caucazul de Nord, introducerea rublelor contrafăcute pe piaţa rusă făcând parte dintr-o operaţiune mai amplă a CIA ce vizează destabilizarea situaţiei din Caucazul de Nord al Rusiei.

Informaţia nu a fost confirmată din alte surse, iar unii experţi independenţi de la Moscova au apreciat că 'diversiunea cu rublele contrafăcute' ar putea să fi fost gândită nu de CIA, ci de serviciile secrete ruse, conform kasparov.ru.

Marţi, presa rusă a relatat că agitaţia de la punctele de schimb valutar din Moscova, înregistrată duminica trecută, ar fi fost provocată de ziariştii georgieni care săptămâna trecută au lansat cu regularitate zvonul privind căderea abruptă a rublei ruse.

În acest fel, menţionează experţi independenţi ruşi, citaţi de kasparov.ru, populaţiei Rusiei i se induce ideea că 'ţara vecină inamică Georgia se face vinovată nu numai de diversiuni militare, ci şi de criza financiară globală şi de instabilitatea politică din Caucazul de Nord', unde, în ultima vreme, se remarcă o recrudescenţă a insurecţiei islamiste în republicile Inguşetia, Daghestan şi Kabardino-Balkaria.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: lumea