x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Şobolanul - o delicatesă în Thailanda

Şobolanul - o delicatesă în Thailanda

de Jurnalul National    |    07 Feb 2008   •   00:00


În contextul în care chinezii se pregătesc pentru sărbătorirea Noului An - Anul şobolanului, proprietarii de fast-food-uri mobile din Thailanda servesc clienţilor carne de şobolan, crudă sau gata de mâncat, la preţul de 4,82 dolari kilogramul. şobolanii-delicatesă, notează Associated Press, nu sunt precum cei care mişună prin gunoaie în oraşe, ci rozătoare 'curate', prinse pe câmp.




În contextul în care chinezii se pregătesc pentru sărbătorirea Noului An - Anul şobolanului, proprietarii de fast-food-uri mobile din Thailanda servesc clienţilor carne de şobolan, crudă sau gata de mâncat, la preţul de 4,82 dolari kilogramul. şobolanii-delicatesă, notează Associated Press, nu sunt precum cei care mişună prin gunoaie în oraşe, ci rozătoare 'curate', prinse pe câmp. 'Este o carne mult mai gustoasă decât celelalte. Nimic nu se compară la gust cu carnea de şobolan', a declarat Sala Prompim, unul dintre vânzători, care spune că şoldurile şi ficatul sunt cele mai bune părţi. Clienţii sunt şi ei de acord cu acest lucru, declarând că papilele lor gustative au fost încântate. 'Este mai bun decât puiul. O să iau şi pentru acasă', a precizat unul dintre ei. Iată şi câteva detalii 'interesante' despre felul în care sunt pregătiţi şobolanii: ei sunt înecaţi şi apoi fierţi în apă clocotită, pentru ca pielea să le poată fi jumulită mai uşor de pe corp. Nasul şi picioarele sunt tăiate şi aruncate, dar capul şi coada sunt păstrate, pentru ca oamenii să ştie ce mănâncă.

×
Subiecte în articol: magazin