x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sofer bulgar cu 8,15 grame/litru de alcool in singe

Sofer bulgar cu 8,15 grame/litru de alcool in singe

05 Aug 2008   •   00:00

Un sofer bulgar a surprins politia cu un nivel al alcoolemiei de 8,15 grame/litru de alcool in singe, cind a fost retinut pentru un usor accident rutier in apropiere de Batak, sud-vest, potrivit televiziunii bTV, relateaza Agerpres.



Un şofer bulgar a surprins poliţia cu un nivel al alcoolemiei de 8,15 grame/litru de alcool în sînge, cînd a fost reţinut pentru un uşor accident rutier în apropiere de Batak, sud-vest, potrivit televiziunii bTV, relatează Agerpres. Acest şofer de 25 de ani, arestat duminică în satul Nova Mahala, a recunoscut că a băut 20 de litri de bere în 24 de ore. La puţin timp după ce a fost testat de poliţişti, el a leşinat, a adăugat bTV. Nivelul de alcoolemie autorizat în Bulgaria este de 0,5 grame/litru.


Bărbaţii, mai fericiţi decît femeile odată cu înaintarea în vîrstă

Bărbaţii sînt mai fericiţi la bătrîneţe decît femeile, întrucît reuşesc să-şi atingă obiectivele trasate de-a lungul vieţii într-o proporţie mai mare, informează Agerpres. La debutul vieţii de adult, femeile pornesc cu un avantaj din punctul de vedere al fericirii generale, avînd mult mai multe şanse de a-şi îndeplini aspiraţiile financiare şi ţelurile privind familia. Mai tîrziu, însă, situaţia se inversează, bărbaţii fiind cei satisfăcuţi de situaţia financiară şi cea a familiei.

Potrivit unui studiu realizat în SUA şi publicat în revista Journal of Happiness Studies, la vîrsta de 41 de ani satisfacţia financiară a bărbaţilor este mai mare decît cea a femeilor. La 48 de ani, fericirea generală a bărbaţilor ajunge să o surclaseze pe cea a reprezentantelor sexului opus, acelaşi lucru întîmplîndu-se la 64 de ani în cazul familiei. Cercetători de la Universitatea din Cambridge precizează că, în jurul vîrstei de 20 de ani, 90% dintre oameni îşi doresc să-şi găsească perechea şi să fie căsătoriţi. Acest lucru se întîmplă mai rapid în cazul femeilor, care se căsătoresc mai devreme decît bărbaţii şi care devin astfel mai satisfăcute în acest plan. “Bărbaţii înregistrează o satisfacţie în acest sens abia mai tîrziu, tocmai cînd multe dintre femeile căsătorite au experimentat deja lucruri precum divorţul sau văduvia”, a declarat Anke Plagnol, şeful echipei de cercetători.

Pe plan financiar, femeile îşi îndeplinesc iarăşi aspiraţiile mai devreme, dobîndind o locuinţă, o maşină şi o casă de vacanţă mai repede decît bărbaţii de aceeaşi vîrstă. De cele mai multe ori, motivul este acela că femeile din SUA tind să se mărite cu bărbaţi mai în vîrstă. Bărbaţii recuperează acest deficit mai tîrziu, cînd încep să cîştige mai mulţi bani şi ajung să-şi permită achiziţionarea celor dorite. Ulterior, fericirea lor în acest plan o surclasează pe cea a femeilor, întrucît îşi doresc mult mai puţine lucruri decît femeile.

Sutiene antiglonţ pentru poliţistele germane


Poliţistele germane vor fi dotate cu sutiene antiglonţ, după ce s-a constatat că cele normale pot cauza răni la locul de muncă, relatează Agerpres. Reprezentanţii poliţiei locale au precizat că vestele antiglonţ purtate de poliţiste pot într-adevăr opri gloanţele trase de infractori, însă ele împing plasticul şi părţile de metal din sutienele normale în corp, cauzînd astfel răni serioase. “Este o piesă de lenjerie intimă care poate salva viaţa cuiva. Nu e nimic de rîs în această chestiune”, a declarat Carmen Kibat, o poliţistă din Hamburg care a testat noul sutien.

×
Subiecte în articol: magazin femeile bărbaţii