10:20 • Sorin Oprescu, a ajuns aproape de ora 9, la sediul municipalităţii, începîndu-şi astfel prima zi de muncă în postul pentru care a fost ales de bucureşteni, în turul II al alegerilor locale, acela de primar general.
Sorin Oprescu, a ajuns aproape de ora 9, la sediul municipalităţii, începîndu-şi astfel prima zi de muncă în postul pentru care a fost ales de bucureşteni, în turul II al alegerilor locale, acela de primar general.
LA TREABĂ. Oprescu a sosit la primărie însoţit de un grup de consilieri personali şi urmează să se întîlnească atît cu fostul edil şef al Capitalei, Adriean Videanu, cît şi cu directorii principalelor departamente ale municipalităţii. Noul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, a depus jurămîntul de învestire în funcţie joi, în cadrul şedinţei de constituire a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. El a candidat pentru funcţia de edil şef al Capitalei ca independent şi l-a învins, în turul II de scrutin, pe reprezentantul PD-L, Vasile Blaga.
ALEGERE. Sorin Oprescu a declarat că i-a propus lui Adriean Videanu ca unul dintre cei doi viceprimari să fie un reprezentant al PNL, pentru "mai multă legitimitate vivavi de ce au dorit bucureştenii, prin votul lor. Domnul Videanu mi-a spus că va discuta în cadrul PD-L această propunere, astfel ca partidul domniei sale să vină cu un răspuns în această privinţă". Ca urmare turului I de scrutin al alegerilor locale, în structura Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), PD-L are 24 de consilieri, PSD - 16, PNL - opt, PNG-CD - patru, iar PRM - trei consilieri. PD-L şi PNG-CD au anunţat, la începutul săptămînii, că vor coaliza pentru a deţine majoritatea în consiliu, fiind propuse şi două nume pentru posturile de viceprimari generali. Acestea ar urma să fie ocupate de Răzvan Murgeanu (PD-L) şi Robert Ionescu (PNG-CD). Joi, în şedinţa de constituire a noului CGMB, votarea celor doi viceprimari generali a fost amînată pentru şedinţa următoare.
POZIŢIE. "Nu am de gînd să intru în primărie cu dat afară oameni, pentru că am un singur considerent la acest capitol: profesionalismul. Aici lucrează funcţionari publici cu experienţă şi nu te poţi juca oricum cu asta. Se va face, însă, o evaluare a activităţii în toate departamentele şi serviciile municipalităţii, iar cei care nu fac faţă se vor îndrepta singuri spre alte domenii de activitate", a spus edilul şef al Capitalei. În acelaşi context, Oprescu a precizat că, după ce va discuta cu şefii serviciilor şi departamentelor din primărie, se va întocmi un raport privind starea Capitalei la preluarea mandatului: "Vom realiza rapoarte de acest gen trimestrial sau semestrial, pentru a spune bucureştenilor ce s-a făcut, ce nu s-a făcut şi de ce anume".