x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Special Che Guevara

Special Che Guevara

05 Oct 2007   •   00:00

Cu ocazia implinirii a 40 de ani de la moartea lui Che Guevara, canalul MGM vă ofera trei filme despre revoluţie.


MGM/ SPECIAL CHE GUEVARA Filme Joi 21:30
Cu ocazia implinirii a 40 de ani de la moartea lui Che Guevara, canalul MGM vă ofera trei filme despre revoluţie. De la 21:30 puteţi viziona "Cuba". Sean Connery este Robert Dapes, un cinic mercenar britanic care ajunge in această ţară la cererea unuia dintre cei mai corupţi funcţionari ai guvernului Batista, generalul Bello. Insă, odată sosit, Dapes se vede incapabil de a ignora brutalitatea şi depravarea regimului lui Batista. Inconjurat de luptători de gherilă, dar şi de şacalii prezenţi la toate loviturile de stat, Dapes trebuie să işi pună in ordine priorităţile, dacă işi doreşte să plece viu din Cuba. Seara continuă cu "Preţul libertăţii" (23:25)
peliculă in care Marlon Brando este Sir William Walker. El este trimis in Insulele Caraibe, pentru a duce la
bun sfărşit o misiune formată din trei părţi: să-i determine pe sclavi să se revolte, să pună monopol pe comerţul cu zahăr in favoarea Angliei, după care să ii supună din nou pe sclavi. De la 1:35, urmează "Bananas", film in care umorul nebun şi bizar al lui Woody Allen atinge cote maxime in rolul unui bărbat care testează un "dispozitiv straniu". (Adriana V. Păduraru)




TVR CULTURAL/ Povestea lui Bette Davis/Documentar/Sămbătă 19:30

Biografie:Povestea lui Bette Davis

Documentarul lui Peter Jones este o incursiune in biografia uneia dintre legendele Hollywoodului, ilustrată cu secvenţe din cele mai importante filme ale sale.
Narator este o mare admiratoare a lui Bette Davis, actriţa Susan Sarandon. Ruth Elizabeth Davis, cunoscută ca Bette Davis (5 aprilie 1908-6 octombrie 1989), a fost o actriţă americană de teatru, film şi televiziune, laureată de două ori a Premiului Oscar. Cunoscută
pentru dorinţa sa de a interpreta caractere deloc "simpatico", Davis a fost constant apreciată
pentru performanţele sale actoriceşti relevante intr-o paletă foarte largă de diferite tipuri de filme: de la melodrame, trecănd prin filme istorice şi comedii, pănă la filmele care au consacrat-o inconfundabil, dramele romantice. (A.V.P.)



VH1/ History of metal week-end/Special/Sămbătă-duminică 15:00

Istoria "metalului"

Puneţi-vă pantalonii spandex, ciufuliţi-vă părul, zappaţi pănă la VH1 şi daţi volumul la maximum. In week-end aveţi parte de "greii" heavy-metal-ului. Heavy: The story of Metal (sămbătă, de la ora 15:00), Top 40 cele mai bune melodii metal (sămbătă - 16:00), When Metallica ruled the world (duminică - 15:00), Behind the music Pantera (duminică - 18:00) sunt numai căteva dintre reperele acestui program special. (A.V.P.



TVR CULTURAL/ Tema de vineri/Talk-show /Vineri 21:00

Trei decenii fără Callas

Echipa emisiunii Tema de vinery a ales o temă plină de muzicalitate şi poezie: trei decenii fără Callas.
In prima parte este programat documentarul "Maria Callas: Un destin grandios", iar in cea de-a doua - filmul "Callas Forever", in regia lui Franco Zeffirelli. Maria Callas a fost cea mai strălucitoare voce a secolului al XX-lea, dar şi cea mai inconstantă.
C.nta aşa cum nici o soprană nu mai c.ntase p.nă atunci. Cu toate acestea, ea ţinea prima pagină a ziarelor, mai ales prin scandalurile pe care le provoca şi prin capriciile sale de primadonă. A fost şi adulată, şi contestată, iar reputaţia ei s-a construit deopotrivă pe dragoste şi pe ură. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: clasic