x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Special - Mosul la TVR 1

Special - Mosul la TVR 1

de Adriana V. Paduraru    |    22 Dec 2006   •   00:00
Special - Mosul la TVR 1

Concerte, documentare si multe surprize de Craciun

Concerte, documentare si multe surprize de Craciun

Televiziunea publica a pregatit pentru perioada Sarbatorilor multe surprize. Seria programelor speciale incepe vineri, de la ora 16:00, cu un documentar ce are in centrul atentiei Pomul de Craciun. Reunind informatii din tari precum Germania, Elvetia, Franta, tarile nordice sau SUA, pomul de Craciun vine cu o iconografie din secolul trecut si pana in zilele noastre despre tendinta impodobirii pomului. Sambata, de la ora 12:35, va colinda Ducu Bertzi si copiii din Maramures, iar de la ora 17:00, Gianina Corondan si Mihai Anton vorbesc despre prietenie cu Benone Sinulescu, Monica Petre, Razvan Mazilu, Daniela Nane.

IN AJUN. In Ajun, la ora 9:30, Mos Craciun vine... numai cu acordul minorilor. Iar de la ora 12:10 puteti urmari concertul "Proms of delight", sustinut la Ateneul Roman. Seara, de la ora 20:00, Raluca Moianu va prezinta "Minunata lume Disney". TVR le-a rezervat si o alta surpriza micilor telespectatori: patru actori britanici, veniti in Romania chiar din partea companiei Walt Disney, le-au dat viata lui Mickey, Pluto, Donald & Goofy pentru a completa intregul show. FOLCLOR. Ziua de Craciun va prilejuieste o intalnire cu folclorul. Se va transmite concertul sustinut la 21 decembrie cu ocazia implinirii a 50 de ani de existenta a TVR. Acompaniamentul concertului va fi asigurat de orchestra "Lautarii", din Chisinau, dirijata de maestrul Nicolae Botgros. Mos Craciun face (festi)valuri de la ora 15:40, cand Romania devine gazda primei editii a Neurovizionului. Mai exact, un Eurovision al Mos Craciunilor din intreaga lume. Desfasurat dupa toate regulile concursului Eurovision, Neurovizionul are si concurenti, si prezentator, si "Camera verde" - de care va raspunde acelasi tonic Catalin Maruta, si Televoting, chiar si situatii-limita! Proaspata mamica Ioana Moldovan revine la Stele de... 5 stele, luni, de la ora 20:15, in compania unui nou coleg: Iulian Vrabete. Telespectatorii vor porni marti, la ora 10:45, in cautarea lui Mos Craciun, alaturi de membrii grupului Bim-Bam.

Craciunul incepe la TVR 2 vineri, de la ora 23:10, cand vor fi difuzate secvente din timpul Festivalului National AVmotional. Sambata, de la ora 19:00, puteti porni intr-o Calatorie dinspre centrul Pamantului, cu scopul de a descoperi istoria nestiuta a rocilor si aparitia Marii Mediterane.

In Ajun, Cristina Soloc va prezinta documentarul realizat de ea, "Noapte sfanta in Maramures", cu care a participat la cea de-a VII-a editie a Festivalului International ECO-ETNO-FOLK Film, desfasurat la Slatioara, Valcea, unde a castigat premiul al doilea. Apoi, de la ora 14:30, respectiv 20:05, fanii Therion se pot (re)intalni cu Christofer Johnsson, Peter Karlsson, Kristian si Johann Niemann. De la ora 19:15 puteti urmari drama "Un altfel de Mos Craciun", iar de la ora 23:30, filmul Lorenzo, in care ii veti revedea pe Susan Sarandon, Nick Nolte, Peter Ustinov.

URBI ET ORBI. Ca in fiecare an, telespectatorii vor primi in direct, de la ora 12:30, Mesajul Sanctitatii Sale Papa Benedict al XVI-lea transmis cu prilejul Nasterii Domnului. Iar de la ora 15:00, bucatarul Jamie Oliver si prietenul sau maestrul bucatar David Bouley vor pregati cele mai delicioase bucate de sezon. Seara, la ora 19:10, aflati "Cine este Mos Craciun?", iar marti, la aceeasi ora, Mosul se transforma in "Prietenul meu Mos Craciun". A doua zi de Craciun va prilejuieste intalnirea cu D’Artagnan si cei trei muschetari (21:30), iar miercuri aveti parte de un spectacol de teatru Underground - Sectorul S.
×
Subiecte în articol: craciun moş crăciun