x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sport - Liga Campionilor

Sport - Liga Campionilor

de Adrian Vaduva    |    12 Mai 2006   •   00:00
Sport - Liga Campionilor

Finala: Barcelona - Arsenal, miercuri, de la 21:45, pe Pro Tv

Finala: Barcelona - Arsenal, miercuri, de la 21:45, pe Pro Tv

Daca la inceputul acestui sezon de Champions League cineva, suficient de nebun si de inspirat, ar fi pariat pe o finala intre Barcelona si Arsenal, cu siguranta ca acum ar fi devenit mai bogat cu cateva sute de mii de euro. Surpriza nu o constituie prezenta catalanilor pe Stade de France, ci a englezilor, mai ales ca acestia isi pierdusera capitanul, Patrick Vieira, transferat in toamna la Juventus pentru 20 de milioane de euro. Cu atat mai mare este meritul lui Arsene Wenger, care, cu jucatori tineri ale caror nume nu spun mare lucru, a reusit sa lase acasa echipe mult mai bine cotate precum Real Madrid sau Juventus.

Probabil ca nici cel mai infocat suporter al tunarilor nu visa ca Arsenal va lupta, pentru intaia oara in istoria sa, cu trofeul Champions League pe masa. In ciuda faptului ca in campionatul Angliei, Henry&Co. n-au avut un sezon reusit, fiind abia pe locul 5, in competitia intercontinentala acestia s-au dovedit de-a dreptul imbatabili, reusind sa plece neinvinsi in zece meciuri consecutive. Si, chiar daca in partida de miercuri tunarii pornesc cu sansa a doua, se pare ca postura de out-sideri le prieste. De partea cealalta, lucrurile par clare: catalanii vin in capitala Frantei hotarati sa castige cel mai ravnit trofeu intercluburi: Champions League. Desi pare greu de crezut, Barcelona n-a castigat decat o singura data aceasta Cupa, desi au jucat mai multe finale. Insa acum, echipa lui Frank Rijkaard pare sa fi capatat maturitatea in joc care i-a lipsit anul trecut. Un alt punct in favoarea lor este si faptul ca Ronaldinho&Co. au devenit campioni ai Spaniei cu trei etape inainte de incheierea sezonului.

SIMILITUDINI. Se anunta asadar o partida interesanta, toata lumea fiind curioasa sa urmareasca duelul dintre cei mai buni jucatori din lume: Ronaldinho si Thierry Henry. Ramane de vazut care dintre cei doi fotbalisti va avea castig de cauza. Suporterii englezilor spera ca istoria sa se repete, si echipa lor, asemeni formatiei Liverpool, sa plece acasa cu trofeul. Mai ales ca exista destule similitudini: cormoranii erau pe locul 5 in Premier League, a fost o mare surpriza in finala, totul culminand cu victoria calificarii lor. Insa Barcelona nu este AC Milan.

RETUR - ETAPA 27
VINERI
  • Rapid Bucuresti - Gloria Bistrita
    20:00, National TV

    SAMBATA
  • Farul Constanta - Poli Timisoara
    17:00, TVR 2
  • FCM Bacau - Sportul Studentesc
    18:00, Telesport
  • Pandurii Targu-Jiu - FC Arges Pitesti
    18:00
  • Dinamo Bucuresti - FC Vaslui
    20:30, Antena 1

    DUMINICA
  • Poli Iasi - Jiul Petrosani
    17:00, Telesport
  • Otelul Galati - FC National
    18:00, National TV
  • Steaua Bucuresti - CFR Cluj
    20:30, TVR 1
  • ×