x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Stefan Iovan, 11 ani la Steaua

Stefan Iovan, 11 ani la Steaua

de Adrian Vaduva    |    24 Feb 2006   •   00:00
Stefan Iovan, 11 ani la Steaua
GALERIA CAMPIONILOR
Primul jucator roman care a ridicat Cupa Campionilor

A fost primul jucator roman care a ridicat deasupra capului cel mai ravnit trofeu al cluburilor din Europa: Cupa Campionilor, dupa un meci extraordinar facut impotriva Barcelonei. Numele sau: Stefan Iovan, capitanul Stelei in lipsa lui Tudorel Stoica. "Am purtat banderola mai multi ani. De altfel, in timpul lui Halagian eu eram liderul echipei", ne-a declarat actualul antrenor secund al nationalei Romaniei.

PERFORMANTE. Iovan a jucat la Steaua 11 ani (1980-1991), timp in care a castigat aproape tot ce se putea castiga atat pe plan intern, cat si extern. A iesit campion national de 4 ori, iar Cupa Romaniei a luat-o de 5 ori. Insa cea mai importanta perfermanta, neegalata pana in prezent de vreo echipa autohtona, ramane castigarea Cupei Campionilor. "Secretul nostru: jucam de mult impreuna, aveam o atmosfera extraordinara in vestiar si, de ce sa nu recunoastem, fiecare dintre noi era cel mai bun din tara pe postul pe care evolua", a punctat fosta glorie militara.

AMICI. Cel mai bun prieten al lui Stefan Iovan, din Ghencea, a fost Marius Lacatus. "Chiar daca in perioada cantonamentelor coleg de camera imi era Bumbescu, Laca era omul cu care ma intelegeam cel mai bine", ne-a dezvaluit Iovan.

Salariul unui jucator de la Steaua in anii ’80 era in jur de 4 mii de lei. La acestia se adaugau primele de joc in functie de valoarea adversarilor. "Daca bateam Dinamo, mai primeam 3-5 mii in plus. Insa pentru victoriile pe care le obtineam in competitiile internationale eram premiati cu un video. Cea mai mare suma am luat-o dupa ce am batut Danemarca: 100.000 de lei, bani neimpozabili", ne-a declarat Iovan.

"Daca bateam Dinamo sau Craiova primeam prime de 3-5 mii de lei. Pentru victoriile in competitiile internationale eram premiati cu cate un video"
×
Subiecte în articol: iovan