x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ştiri externe

Ştiri externe

18 Dec 2008   •   00:00

ROMÂNI ARESTAŢI ÎN ITALIA
Patru români bănuiţi că ar fi comis un atac violent la Mănăstirea Belmonte, din Torino, la 26 august, unde au rănit grav patru călugări,  au fost arestaţi de carabinieri, scrie Il Giornale. 



Suspecţii români au fost prinşi şi arestaţi în Spania, Elveţia şi Austria, unde se ascunseseră după comiterea atacului. Carabinierii din Torino au precizat că ei fac parte dintr-o bandă specializată în furturi. Procurorul care se ocupă de acest caz a explicat că informaţiile obţinute în timpul investigaţiei au confirmat "ipoteza iniţială, conform căreia agresorii cunoşteau bine locul, obiceiurile călugărilor şi câte persoane erau prezente în momentul respectiv în mănăstire".

ADOPTATĂ DUPĂ ZECE ANI DIN ROMÂNIA

Karen Barrentine, o americancă din Kentucky, a adoptat, după zece ani de luptă cu autorităţile române, o fetiţă din România.  
Pentru copil, americanca se mutase chiar temporar în ţară şi renunţând la o carieră de succes, informează postul de televiziune Wave 3, citat de Mediafax. Karen o cunoscuse pe fetiţă în 1999, într-un orfelinat, cu ocazia unei misiuni umanitare în România. Pe fetiţă o cheamă Beta şi avea atunci 1 an şi jumătate. Karen a revenit în anul următor în România, când i se spusese că va putea să adopte copilul, dar în scurt timp a izbucnit scandalul adopţiilor ilegale şi au fost sistate adopţiile internaţionale. În 2004, Karen s-a stabilit în România, pentru a uşura procesul de adopţie. Şi-a închiriat şi casa din Kentucky, pentru a face rost de bani. Abia acum Karen a reuşit să o adopte pe fetiţă, primind toate aprobările necesare. Au plecat amândouă în America şi au aterizat marţi noapte pe aeroportul din Kentucky, unde erau aşteptate de părinţii lui Karen şi de prieteni.


CRIMINAL NAZIST, DESCOPERIT DE UN STUDENT
Poliţiştii germani au confiscat documentele găsite la domiciliul unui bărbat suspectat de crime de război şi implicare în masacrarea unui sat întreg de evrei.
Bărbatul a fost descoperit de un student austriac, care se documentase pentru o lucrare despre nazism, informează The Telegraph. Suspectul, identificat drept Adolf S., ar fi unul din cei trei ofiţeri nazişti implicaţi în masacrul din satul Deutsch Schuetzen, din sud-vestul Vienei, unde au fost ucişi aproximativ 60 de evrei maghiari. Studentul vorbise cu cele câteva persoane care au supravieţuit masacrului şi obţinuse poze din acea perioadă, inclusiv o poză cu membri ai Tineretului lui Hitler.

×
Subiecte în articol: lumea