x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Studiu: telefoanele mobile sau cafeaua nu cresc riscul de cancer

Studiu: telefoanele mobile sau cafeaua nu cresc riscul de cancer

de Jurnalul National    |    04 Feb 2008   •   00:00

Cafeaua, telefoanele mobile sau implanturile mamare nu cresc riscul apariţiei cancerului, conform unui nou studiu, preluat de Reuters.




Cafeaua, telefoanele mobile sau implanturile mamare nu cresc riscul apariţiei cancerului, conform unui nou studiu, preluat de Reuters. Studiul, efectuat de cercetători de la Universitatea New South Wales din Australia, confirmă faptul că fumatul, consumul excesiv de alcool şi expunerea la razele solare pot provoca apariţia gravei boli. În acelaşi timp, însă, el pune sub semnul întrebării îngrijorările privind cafeaua, telefoanele mobile, deodorantele, implanturile cu silicon sau apa cu fluorură. Echipa de cercetători, condusă de prof. Bernard Stewart, a pus bazele unui sistem cu ajutorul căruia a analizat riscul de cancer prin prisma a cinci nivele: dovedit, foarte probabil, posibil, necunoscut şi improbabil. Autorii studiului au constatat că fumătorii activi, dar şi cei care au fumat în trecut prezintă cel mai mare risc de cancer, cu un procent mai scăzut la ex-fumători.
Consumul abuziv de alcool a presupus de asemenea un risc ridicat, mai ales pentru cei care sunt şi fumători. De cealaltă parte, apa cu clor sau folosirea telefonului mobil au fost clasate la categoria 'improbabil'. Bernard Stewart a precizat că riscuri foarte reduse sunt şi în cazul consumului de cafea, al folosirii deodorantelor sau al implanturilor mamare.

×
Subiecte în articol: magazin