Conform unui recensământ din 1999 a populaţiei din America de Nord şi Europa, în noaptea de Crăciun, Moş Crăciun ar trebui să ajungă la 42.466.666 de case în 12 ore, adică la 983 de case pe secundă.
În Caracas se obişnuieşte să se închidă circulaţia pe străzile oraşului în Ajunul Crăciunului, pentru ca oamenii să meargă cu rolele până la biserică. O pânză de păianjen artificială şi un păianjen sunt decoraţiuni tradiţionale pentru pomul de Crăciun. Iar dacă găseşti în casă o pânză de păianjen în dimineaţa de Crăciun, se zice că va aduce noroc tot anul.
În Anglia, tradiţia spune că în timp ce frămânţi aluatul de cozonaci, dacă îţi pui o dorinţă, şi apoi cozonacii vor creşte în cuptor, dorinţa ţi se va îndeplini.
În Japonia este lipsă de politeţe să trimiţi felicitări de Crăciun de culoare roşie, din moment ce scrisorile de deces sunt de culoare roşie.
În Norvegia, în Ajunul Crăciunului, se ascund toate măturile din casă, pentru că în trecut se credea că vrăjitoarele şi spiritele rele intrau în casă şi furau măturile pentru a zbura cu ele.
În Evul Mediu, o mâncare tradiţională de Crăciun se numea “Cap de urs”. Obiceiul a început după ce în ziua de Crăciun un urs a atacat un student care s-a salvat îndesând pe gâtul ursului o carte cu scrierile lui Aristotel. Ursul s-a înecat şi a murit, iar studentul i-a tăiat capul şi l-a dus ca trofeu înapoi la colegiu.
La 1 ianuarie nu arunca nimic din casă, nici măcar gunoiul. Dimpotrivă, este de dorit să primeşti un cadou pe 1 ianuarie, oricât de mic şi nesemnificativ ar fi acesta.
Tot la 1 ianuarie asigură-te că faci ceva, oricât de puţin, care să aibă legătură cu serviciul. În felul acesta vei avea spor la muncă şi succese tot anul. Dar atenţie! – nu te angaja să munceşti de-a binelea, pentru că efectul va fi exact opus.
Una dintre superstiţiile larg răspândite în Statele Unite ale Americii este ca la 1 ianuarie ar trebui să mănânci mazăre, pentru că aduce noroc atât în viaţa personală, cât şi cea profesională.
Citește pe Antena3.ro