x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Surprize-surprize, la Premiile Emmy

Surprize-surprize, la Premiile Emmy

de Adrian Vaduva    |    03 Sep 2010   •   00:00
Surprize-surprize, la Premiile Emmy

A trecut şi cea de-a 62-a Gală a premiilor Emmy. Industria televiziunii americane şi-a desemnat câştigătorii. Iar pentru mulţi ediţia din acest an poate fi înscrisă la rubrica "surprize-surprize".

Să începem cu marii perdanţi. La categoria seriale, după şase sezoane în care a obţinut nouă premii, "Lost" n-a primit anul acesta nici o distincţie, cu toate că a avut 12 nominalizări. Nici vampirii nu i-au impresionat pe specialişti, iar "True Blood" nu a obţinut nici o statuetă. De asemenea, "domnia" de doi ani a lui Alec Baldwin la categoria cel mai bun actor într-un rol de comedie a fost întreruptă de Jim Parsons ("The Big Bang Theory"). Chiar şi secţiunea reality-show-uri a avut parte de un nou campion. "Top Chef" a detronat celebrul "The Amazing Race", câştigătorul din ultimii şase ani.

NOUL VAL
Şapte dintre cele opt cele mai importante premii Emmy pentru interpretare au fost decernate unor chipuri "noi", fapt care a adus un suflu nou unei industrii ce se luptă cu reţelele sociale şi jocurile pe internet pentru a atrage audienţe. Astfel, Aaron Paul a câştigat premiul pentru rol secundar masculin într-un serial dramă ("Breaking Bad"), Archie Panjabi - cel mai bun rol secundar fe-minin într-un serial dramă ("The Good Wife"), iar Kyra Sedgwick (foto stânga) - cel mai bun rol principal într-un serial dramă ("The Closer"). La secţiunea comedie, Edie Falco (foto dreapta) a plecat acasă cu primul ei premiu Emmy pentru acest gen, pentru rolul din "Nurse Jackie", în timp ce Jane Lynch a câştigat un Emmy pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru interpretarea din "Glee".

×
Subiecte în articol: special