x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sute de calmari gigant au invadat plajele americane

Sute de calmari gigant au invadat plajele americane

02 Feb 2010   •   00:00
Sute de calmari gigant au invadat plajele americane

Sute de calmari, cântărind fiecare până la 30 de kilograme, au invadat, plajele californiene, spre deliciul pescarilor amatori, care îi prind cu sutele şi spre disperarea autorităţilor, alarmate de acest fenomen ieşit din comun, potrivit publicaţiei USA Today, citată de descopera.ro



Calmarii fac parte din specia Humboldt, una dintre cele mai mari specii de calmari, şi au început să se arate în apropierea ţărmurilor încă de săptămâna trecută. Reprezentaţii acestei specii pot atinge lungimi de aproape doi metri şi greutăţi de peste 45 de kilograme, fapt ce nu îi împiedică să înoate cu viteze ce depăşesc 25 de kilometri pe oră. Uriaşele carnivore trăiesc la adâncimi cuprinse între 200 şi 700 de metri, în apele sudice ale continentului sud-american şi până în zona Californiei. Ultimele rapoarte arată că masa uriaşă de calmari se îndreaptă şi către San Diego, Oregon sau Washington.

Autoritătile americane nu ştiu încă dacă această migraţie este determinată de obişnuita urmărire a sursei de hrană, sau de un alt fenomen încă neidentificat.

×
Subiecte în articol: lumea