x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Talibanii cer întreruperea semnalului reţelelor de telefonie mobilă pe o perioadă de zece zile

Talibanii cer întreruperea semnalului reţelelor de telefonie mobilă pe o perioadă de zece zile

22 Oct 2008   •   00:00

Talibanii au ordonat marţi întreruperea semnalului reţelelor de telefonie mobilă, zi şi noapte, timp de zece zile în provincia Ghazni (sudul Afganistanului), după ce au înregistrat pierderi pe care le atribuie acestora, a anunţat putătorul de cuvânt al insurgenţilor, citat de AFP.



"Conducerea talibanilor a decis ca toate reţelele de telefonie mobilă să fie întrerupte zi şi noapte în provincia Ghazni, pentru o perioadă de zece zile", a declarat Zahullah Mujahid. Talibanii au cerut deja companiilor, cu succes în anumite regiuni, întreruperea semnalului reţelelor pe timpul nopţii.

Trei din patru reţele de telefonie mobilă disponibile în Afganistan nu mai funcţionau în provincia Ghazni de marţi după-amiază, potrivit unui corespondent AFP, care nu a primit nici o explicaţie din partea conducerii companiilor.

"Această decizie a fost luată întrucât au fost ucişi talibani şi civili de către forţele de securitate afgane şi ale NATO, în urma utilizării în timpul zilei a reţelelor de telecomunicaţie", a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Dacă în această perioadă de zece zile atacurile forţelor afgane şi străine se diminuează, vom ordona companiilor de telefonie mobilă să nu îşi reactiveze reţelele", a precizat acesta.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea