x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ţapii, pe post de cobai ai marinei britanice

Ţapii, pe post de cobai ai marinei britanice

de Corina Andriuta    |    07 Feb 2008   •   00:00
Ţapii, pe post de cobai ai marinei britanice

12:04 • Forţele Navale Militare ale Marii Britanii au folosit mai mulţi ani pentru experimente ţapi. Informaţia a fost făcută publică chiar de ministrul apărării Marii Britanii, Derek Twigg, informează lenta.ru.

Forţele Navale Militare ale Marii Britanii au folosit mai mulţi ani pentru experimente ţapi. Informaţia a fost făcută publică chiar de ministrul apărării Marii Britanii, Derek Twigg, informează lenta.ru.

 

COBAI. Derek Twigg a precizat că ţapii au fost aleşi pentru aceste experimente deoarece construcţia craniului de ţap este asemănătoare cu craniul omenesc. Animalele erau folosite pentru a se observa efectul pe care îl au diverse trepte de decompresie. Astfel, am încercat să înţeleagem cât de periculos este să te salvezi de unul singur într-un submarin avariat”. Experimentele s-au produs la baza Forţelor Navale din oraşul Gosport. Pentru a depista care sunt riscurile provocate de decompresie, ţapii erau plasaţi în camere cu o presiune mare. Între anii 2000-2006, Forţele Navale au efectuat 400 de experimente cu animale, însă în 2007 aceste experimente au fost sistate. În timpul experimentelor şase ţapi au murit, iar 120 au fost omorâţi după terminarea acestora, conform regulilor Ministerului Afacerilor Interne al Marii Britanii. Twigg a menţionat că animalele nu erau puse sub apă şi niciodată nu erau supuse experimentului singure, experimentele realizându-se pe grupuri de animale.

×
Subiecte în articol: magazin