x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Taxa pe apa de ploaie!!!

Taxa pe apa de ploaie!!!

de Nicoleta Craciun    |    21 Apr 2008   •   00:00

În România sunt 306 taxe, 5.300 de acte normative reglementează situaţia fiscală. De la celebra „taxă pe scaun“ impusă în restaurante de Traian Remeş pe vremea cînd era ministrul finanţelor, au fost create tot felul de biruri „interesante“. Pe multe dintre ele nici nu ştim cînd şi cum le plătim, dar de achitat le achităm.



În România sunt 306 taxe, 5.300 de acte normative reglementează situaţia fiscală. De la celebra „taxă pe scaun“ impusă în restaurante de Traian Remeş pe vremea cînd era ministrul finanţelor, au fost create tot felul de biruri „interesante“. Pe multe dintre ele nici nu ştim cînd şi cum le plătim, dar de achitat le achităm. Potrivit autorităţilor, peste 80% dintre resursele bugetului de stat pe 2008 vor fi reprezentate de încasările din TVA, contribuţiile pe salariu, impozitele pe profit şi venit şi din accize.


EŞEC.Trăim în România şi totul se justifică. Indiferent ce ai vrea să realizezi, eşecul îţi rînjeşte  la orizont. În UE se plătesc, în medie 30 de impozite, în România, peste 300 taxe şi dări. Dacă vrei să te angajezi în învăţămînt, ei bine, nu se poate. Sistemul este atît de  inadecvat încît tu nu ai pregătirea necesară. Eşti supracalificat!


PILE.Să presupunem că ai fost un mic geniu, ai învăţat după propriul sistem şi eşti mai competent decît e cazul, ei bine, nu se pune. Posturile tentante se obţin  doar cu ajutorul cunoştinţelor sus-puse, iar dacă norocul a fost de partea ta şi ai reuşit să obţii postul dorit ,tot voluntariat se numeşte.Îi dai statului jumătate, din ce cîştigi.


FALIMENT. Dacă părinţii nu te-au înzestrat cu o casă venitul tău devine invizibil. O să plăteşti o chirie mult prea mare pentru un apartament mult prea mic. Ce să mai zicem dacă vrei să-ţi deschizi o afacere. Aici lucrurile stau şi mai prost, asta pentru ca îţi este imposibil să faci rost de capitalul iniţial şi te mai loveşti şi la fiecare pas de corupţie şi birocraţie. Dar dacă presupunem din nou că treci peste toate astea şi ajungi cu bine în punctul de a-ţi deschide afacerea nici atunci nu e bine. Birocraţia există în continuare, eşti vizitat periodic de Garda Financiară care nu pleacă fără o „mică atenţie“, mică pentru ei , pentru tine însă poate fi chiar profitul pe două luni. Plus taxe din belşug! O! dar ce să mai zic de taxe, românii sînt campioni la acestea. Iată cîteva dintre impozitele cel puţin bizare practicate pe la noi.


TAXA PE APA DE PLOAIE. În ţara mioriţei apa de ploaie se plăteşte, pentru că în facturile pentru canalizare, o parte din suma datorată este pentru apa de ploaie ajunsă în canal. Nivelul taxei se stabileste ori prin decizie a consiliului local, ori pe baza unui algoritm stabilit în funcţie de datele furnizate de ANM privind precipitaţiile.


TAXA PE MEDICII ATOMICI. Altă taxa stranie este taxa pe medicii atomici. România are o centrală nucleară şi o Comisie Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Aceasta are printre sursele de venituri şi o taxă pentru autorizarea desfăşurării activităţilor de testare medicală sau psihologică a personalului dintr-o centrală nucleară.


TAXA CRUCEA ROŞIE. Avem timbru pentru Crucea Roşie care se alimentează, printre altele, şi cu 1% din preţul biletelor vîndute pentru evenimente culturale, de divertisment şi sportive, concerte, festivaluri, spectacole, filme la cinematografe. Taxa este valabilă şi pentru întrecerile sportive la nivel local, naţional şi internaţional


TAXA RADIO-TV pentru firme, taxă prin care Fiscul consideră că şi angajaţii firmelor au timp să vizioneze sau să asculte programele televiziunii şi radiodifuziunii de stat şi drept urmare, patronii sunt obligaţi să plătească o taxă radio-TV de 80 de lei/lună, iar cei fără angajaţi plătesc o taxă radio de 2,5 lei/ lună.


TAXA PE  CRISTAL . Aflăm că  deţinerea de cristal este considerată un lux în România, iar statul percepe o acciza de 30%, deşi în alte state UE nu se taxează cristalurile. Recenta propunere de scădere a TVA -ului la alimente prevede compensarea resurselor bugetului cu majorarea acestei accize.


TAXA PE IARBĂ. Această taxă se pune pe calitatea nutreţului care prevede că animalele din ferme pot mînca furaje doar dupa verificarea acestora contra cost. Taxarea se face pe baza unui ordin emis de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor privind efectuarea examenelor de laborator pentru hrana animalelor.


TAXA PE ANIMAL.Certificatul de animal care constă în taxarea deţinerii unui animal unde esti taxat  după aceleaşi principii cu deţinerea unui imobil sau a unei maşini, iar impozitul se virează la finanţele locale.


CONCLUZIE.De unde vin aceste taxe? Păi, de la  politicieni aflaţi într-o perpetuă luptă pentru alternanţa la prosperitate,care provoacă toată această vânzoleală şi confuzie generală în care apare şi cetăţeanul de rind, care abia mai respiră din cauză birurilor, cît şi de frica guvernanţilor care ar putea să le pună taxă şi pe aerul care-l respiră.




×
Subiecte în articol: magazin taxa tax